Bloemencorso Lichtenvoorde

795 keer bekeken

10 september 2017

Bloemencorso Lichtenvoorde

Lichtenvoorde is op de 2e zondag in september het toneel van een b(l)oeiend spektakel. Ook in 2012 trekt een dahliastoet van grote en tientallen kleine corsowagens door de straten. De miljoenen dahlia’s in prachtige kleuren, de ondersteunende figuratie op metershoge wagens en niet te vergeten de uitnodigende muziek zorgen voor een indrukwekkend schouwspel. In totaal duren alle festiviteiten rondom het Bloemencorso Lichtenvoorde drie dagen.

Lees meer

Lichtenvoorde is op de 2e zondag in september het toneel van een b(l)oeiend spektakel. Ook dit jaar trekt een dahliastoet van grote en tientallen kleine corsowagens door de straten. De miljoenen dahlia’s in prachtige kleuren, de ondersteunende figuratie op metershoge wagens en niet te vergeten de uitnodigende muziek zorgen voor een indrukwekkend schouwspel. In totaal duren alle festiviteiten rondom het Bloemencorso Lichtenvoorde drie dagen.

Corsowagens, kermis en vuurwerk

Het Bloemencorso Lichtenvoorde is een bloemenspektakel waaraan de organisatie, de ontwerpers van de grote corsowagens en lokale muziekkorpsen en horecagelegenheden maanden werken. Het eindresultaat is een driedaags feest in Lichtenvoorde dat tienduizenden bezoekers aantrekt.

Naast de optocht van corsowagens en de bijbehorende prijsuitreiking voor het meest creatieve ontwerp, is er een kermis, een jaarmarkt en organiseren de horecagelegenheden allerlei vermaak. Het driedaags festijn wordt op dinsdagavond afgesloten met een groot vuurwerk.

De Achterhoek

Een bezoek aan het Bloemencorso Lichtenvoorde kunt u goed combineren met fiets- en wandeltochten door de Achterhoek. Mocht u geïnteresseerd zijn in een overnachting, let dan vooral op de website van het Bloemencorso Lichtenvoorde of neem contact op met de VVV Lichtenvoorde en vraag naar hun bijzondere arrangementen.

Ontdek meer in de omgeving
Bloemencorso Lichtenvoorde
Aankomende evenementen

Bloemen

Bewonder de beroemde Hollandse bloemen op de velden, de drijvende bloemenmarkt of op de bloemencorso’s.

Lees meer