Bloemetjesmarkt Leeuwarden

2128 keer bekeken

25 mei 2017

Bloemetjesmarkt Leeuwarden

Elk jaar op Hemelvaartsdag vindt traditiegetrouw de Bloemetjesmarkt plaats in Leeuwarden. Het is de langste markt van het land en toont een zee van bloemen zover als u kunt kijken, dwars door het centrum van Leeuwarden in de Lange Marktstraat en Tesselschadestraat.

Lees meer

Elk jaar op Hemelvaartsdag vindt traditiegetrouw de Bloemetjesmarkt plaats in Leeuwarden. Het is de langste markt van het land en toont een zee van bloemen zover als u kunt kijken, dwars door het centrum van Leeuwarden in de Nieuwestad, Wilhelminaplein, Ruiterskwartier, Wirdumerdijk en Schavernek.

De langste markt van Nederland

Op de markt staan zo'n tweehonderd kraampjes met bloemen en planten. Van 's ochtends vroeg tot laat in de middag trekken duizenden mensen langs, die met tassen, kisten en soms bolderkarren vol planten en bloemen naar huis gaan.

Gezelligheid

Al met al trekt de Bloemetjesmarkt jaarlijks zo'n 30.000 mensen en dat is niet zomaar. De markt is prachtig om te zien en uiteraard is het op alle omliggende terrassen in de buurt erg gezellig. Bent u op Hemelvaartsdag in de buurt van Leeuwarden, kom zeker even een kijkje nemen.

Ontdek meer in de omgeving
Bloemetjesmarkt Leeuwarden
Aankomende evenementen