Europees Kampioenschap Zandsculpturen in Zandvoort

1468 keer bekeken

12 juni 2017 - 30 november 2017

Europees Kampioenschap Zandsculpturen in Zandvoort

‘Carvers’ heten ze, en ze maken de mooiste sculpturen uit zand. Deze zomer, van 2 tot en met 8 augustus zijn ze in Zandvoort aan Zee en maken ze hun kunstwerken op basis van het thema ‘Iconen van Europa’. De winnaar mag zich Europees Kampioen Zandsculpturen noemen.

Lees meer

Bezoek het Europees Kampioenschap Zandsculpturen en zie hoe kunstenaars uit verschillende landen  iconen uit hun eigen cultuur creëren uit zand.

  • Bekijk de mooiste creaties van de beste ‘carvers’ uit Europa.
  • Elke kunstenaar verbeelt een icoon uit zijn of haar eigen cultuur.
  • Goed bereikbaar; ook voor mindervaliden.

Culturele creaties uit zand

Uit verschillende Europese landen zijn de beste ‘carvers’ geselecteerd die een icoon uit hun eigen, nationale cultuur gaan verbeelden. Met special hiervoor aangevoerd (rivier-)zand maken zij de meest indrukwekkende creaties van 3 bij 3 en zo’n 3,5 meter hoog. Absoluut spektakulair!

Goed bereikbaar

De zandsculpturen zullen op verschillende plekken in Zandvoort tentoongesteld worden. U vindt ze bij het Badhuisplein, het Kerkplein en het Raadhuisplein, en dat betekent dat ze ook goed bereikbaar zijn voor mindervaliden. Vanuit Amsterdam bent u met de trein in zo’n 30 minuten in Zandvoort. Zeker de moeite waard.

Ontdek meer in de omgeving
Europees Kampioenschap Zandsculpturen in Zandvoort
Aankomende evenementen