Gouda bij Kaarslicht

3061 keer bekeken

15 december 2017

Gouda bij Kaarslicht

Gouda bij Kaarslicht, ook wel Kaarsjesavond genoemd, is een beroemd lichtfeest dat ieder jaar met kerst gevierd wordt. Bij deze nachtelijke traditie horen ontelbare aangestoken kaarsen, gezang en vele festiviteiten. Ieder jaar komen duizenden mensen naar Gouda voor Kaarsjesavond, waaronder belangrijke nationale en internationale gasten. Het evenement wordt op de dinsdag voor kerst gehouden op het centrale marktplein bij het gotische stadhuis. In plaats van straatverlichting en ander elektrisch licht, wordt de nacht verlicht door kaarsen die in de ramen rondom het plein gezet worden. De burgemeester geeft een toespraak en ontsteekt dan de duizenden lichtjes in de enorme kerstboom om een prachtig magisch effect te creëren.

Lees meer

Gouda bij Kaarslicht, ook wel Kaarsjesavond genoemd, is een beroemd lichtfeest dat ieder jaar in december gevierd wordt. Bij deze traditie horen ontelbare aangestoken kaarsen, gezang en vele festiviteiten.

Ieder jaar komen duizenden mensen naar Gouda bij Kaarslicht, waaronder belangrijke nationale en internationale gasten. Het evenement wordt gehouden op het centrale marktplein bij het gotische stadhuis. In plaats van straatverlichting en ander elektrisch licht, wordt de avond feeëriek verlicht door kaarsen die in de ramen rondom het plein en in het Stadhuis midden op de markt gezet worden. De burgemeester geeft een toespraak en ontsteekt dan de duizenden lichtjes in de enorme kerstboom om een prachtig magisch effect te creëren. De kerstboom wordt ieder jaar geschonken door de Noorse zusterstad Kongsberg.

Oude traditie

Gouda bij Kaarslicht is een traditie die al tientallen jaren voortgezet wordt. Koren verzamelen zich op het plein om kerstliedjes te zingen en het publiek doet enthousiast mee. Na de viering bezoeken de mensen de kerken en musea. Rond het midden van de 19e eeuw werd Gouda bekend om zijn kwaliteitskaarsen, maar de stad is waarschijnlijk het meest bekend om zijn gele product: Goudse kaas. De kaarsen worden gemaakt van natuurlijke was die urenlang brandt en kunnen als souvenirs gekocht worden.

Historische stad

Niet alleen tijdens Gouda bij Kaarslicht is Gouda een magische stad. De mooie grachten, historische kerken en typisch Nederlandse architectuur passen perfect bij een stad die ook bekend staat om zijn kleipijpen en stroopwafels. Gouda heeft twee treinstations en is makkelijk te bereiken. Vanaf Amsterdam duurt de reis een uur.

Overnacht in Gouda

Wilt u in deze magische stad overnachten? Dat kan! We hebben een ruim aanbod aan leuke hotels en Bed and Breakfasts waar u kunt verblijven.

Ontdek meer in de omgeving
Gouda bij Kaarslicht

Best Western Hotel Gouda

Het Best Western hotel in Gouda ligt aan de rand van het historische centrum. De suites ademen met hun kaas-, stroopwafel-, en kaarzenthema Gouda.

Boek nu
Aankomende evenementen