Grachtenfestival Amsterdam

770 keer bekeken

11 augustus 2017 - 20 augustus 2017

Grachtenfestival Amsterdam

Eén keer per jaar wordt tijdens het Grachtenfestival Amsterdam het historische centrum getransformeerd tot de mooiste concertzaal van Nederland. Op zo'n 50 unieke binnen- en buitenlocaties geven nationale en internationale topmusici en nieuwe talenten meer dan 150 concerten. Op pontons in de grachten, in afgezonderde binnenplaatsen, in historische stijlkamers in monumentale grachtenpanden, en zelfs in de woonkamers en daktuinen van bewoners. Het Grachtenfestival heeft ieder jaar een ander thema en wordt in 2012 in de tweede week van augustus gehouden.

Lees meer

Eén keer per jaar wordt tijdens het Grachtenfestival Amsterdam het historische centrum getransformeerd tot de mooiste concertzaal van Nederland. Op zo'n 50 unieke binnen- en buitenlocaties geven nationale en internationale topmusici en nieuwe talenten meer dan 150 concerten. Op pontons in de grachten, in afgezonderde binnenplaatsen, in historische stijlkamers in monumentale grachtenpanden, en zelfs in de woonkamers en daktuinen van bewoners.

Het Grachtenfestival heeft ieder jaar een ander thema en wordt in 2014 vanaf de derde week van augustus gehouden.

Junior Grachtenfestival

Het Junior Grachtenfestival heeft een speciaal programma, met concerten voor en door kinderen. Onder andere de masterclasses, monumentenconcerten en concerten door peuters zijn leuk voor jongere bezoekers. Het Junior Grachtenfestival is een leuke manier om kinderen in contact te brengen met klassieke muziek.

Prinsengrachtconcert

Het befaamde Prinsengrachtconcert is ook deel van het Grachtenfestival Amsterdam. Dit concert wordt gegeven op een ponton voor Hotel Pulitzer. Duizenden mensen bekijken de klassieke concerten vanaf boten en langs de grachten. Probeer een goed plekje vlakbij Hotel Pulitzer te vinden, want daar vindt dit klassieke concert plaats.