International Film Festival Rotterdam

534 keer bekeken

25 januari 2017 - 5 februari 2017

International Film Festival Rotterdam

Geniet van het werk van getalenteerde filmmakers en begeef u onder mensen uit de filmwereld op het grootste internationale filmfestival van Nederland.

Lees meer

Het International Film Festival Rotterdam heeft een uniek karakter vanwege de focus op nieuwe, innovatieve, onafhankelijke films en filmmakers. Het festival biedt een mix van film, exposities met aan film gerelateerde kunst en live-optredens. 

Film en Prijzen  

Elk jaar presenteren honderden filmmakers en andere artiesten in Rotterdam hun werk aan een groot publiek. Twaalf dagen lang zijn 24 filmzalen volgeboekt met screenings. Het festival trekt veel geïnteresseerde bezoekers en tot wel 3000 vertegenwoordigers van de pers en de filmwereld.  

De VPRO Tiger Awards vormen het hoogtepunt van het International Film Festival. De awards gaan niet naar gevestigde filmmakers, maar naar nieuwe talenten die worden beloond voor hun veelbelovende werk. De awards zijn een belangrijke aanmoediging voor jonge regisseurs. 

Filmmakers van de Toekomst 

Het International Film Festival Rotterdam is een mooie gelegenheid om werk te zien van getalenteerde filmmakers die het in de toekomst gaan maken. De echte filmliefhebber kan zelfs de vertegenwoordigers van de filmwereld ontmoeten.