Nationale Molendag

1862 keer bekeken

13 mei 2017 - 14 mei 2017

Nationale Molendag

Op de tweede zaterdag en zondag van mei is het Nationale Molendag. Op die dagen zijn 950 wind- en watermolens open voor bezoekers. Eeuwenlang hebben molens een belangrijke rol gespeeld bij het droogleggen van stukken land, het verwerken van grondstoffen en het fabriceren van producten. Molens zijn nauwelijks meer van economische betekenis, maar ze zijn iconisch voor Nederland en trekken nog altijd veel bekijks.

Lees meer

Op de tweede zaterdag en zondag van mei is het Nationale Molendag. Op die dagen zijn 950 wind- en watermolens open voor bezoekers. Eeuwenlang hebben molens een belangrijke rol gespeeld bij het droogleggen van stukken land, het verwerken van grondstoffen en het fabriceren van producten. Molens zijn nauwelijks meer van economische betekenis, maar ze zijn iconisch voor Nederland en trekken nog altijd veel bekijks.

Bezoek een molen

Bezoek een van de 950 molens die op Nationale Molendag hun deuren openen. Molenaars doen hun uiterste best om hun molen zo mooi mogelijk te versieren met vlaggen en bloemen. U wordt door de molenaar rondgeleid, ontvangt een uitgebreide uitleg over het type molen waar u zich bevindt en mogelijk moet u de molenaar een handje helpen bij het draaien van de wieken. Voor kinderen worden vaak leuke activiteiten georganiseerd, waarmee ze op speelse manier in contact komen met het molenaarsvak.

Fiets een molenroute

Er is geen betere dag om de Nederlandse molens te ontdekken dan op Nationale Molendag. De beste manier waarop u deze iconen van Holland in de maand mei kunt bezoeken is op de fiets. Bij een lokale VVV kunt u fietsroutes opvragen, die u langs de mooiste molens leiden.

De Nationale Molendag is een gratis evenement, maar een kleine bijdrage voor het onderhoud wordt altijd op prijs gesteld.

  • Molens

    De eerste windmolens werden uitgevonden in de oudheid, maar in Nederland werden de molens een echte hit.

    Lees meer
  • Vakantiehuisjes in Nederland

    Zoekt u een vakantiewoning in Nederland, dan kijkt u op holland.com. Want wij kennen de mooiste plekjes én de leukste vakantiewoningen. En die bieden we aan in samenwerking met de gerenommeerde partners. Bekijk ze en boek ze!

    Lees meer
Aankomende evenementen