Winter in het Nederlands Openluchtmuseum

345 keer bekeken

3 december 2016 - 15 januari 2017

Winter in het Nederlands Openluchtmuseum

Beleef de winter van vroeger in het Nederlands Openluchtmuseum.

Lees meer

Laat u verwarmen door winterverhalen en deel uw ervaringen. Op de feestelijk verlichte ijsbaan genieten jong en oud van het schaatsen, koek en zopie en gezelligheid.

Sleeën en schaatsen, stamppot en snijbonen

Beleef de winter van vroeger in het Nederlands Openluchtmuseum. Sleeën en schaatsen, stamppot en snijbonen, vroeg onder de wol met een wollen borstrok en een kruik aan je voeten. Laat u verwarmen door winterverhalen en deel uw ervaringen. Zes weken lang gaat het Nederlands Openluchtmuseum terug in de tijd. Op de feestelijk verlichte ijsbaan genieten jong en oud van het schaatsen, koek en zopie en gezelligheid. Op de sleebaan bij de Delftse Molen, herleven de legendarische afdalingen uit uw herinnering.

Winterroute

De winterroute voert u langs de leukste plekjes van het museum. Proef overheerlijke stroop in de stroopkokerij, bekijk de sfeervol ingerichte gebouwen. Ervaar het verschil tussen vroeger en nu. Ga op de koffie bij de boerin in Nunspeet en slenter door de sfeervolle Zaanse buurt.

Ambachtelijke wintermarkt

De museumrestaurants serveren smakelijke pannenkoeken en stevige winterkost. Het park is open tot 19.00 uur, dus eet een hapje mee! Kinderen bakken een broodje boven een knapperend vuur op het Kindererf. Op het Zaanse plein is een gezellige ambachtelijke wintermarkt en ieder weekend en in de vakantie geniet u in het Zeeuwse kerkje van muziek en zang. Beleef de winter in het Nederlands Openluchtmuseum.

Ontdek meer in de omgeving
Winter in het Nederlands Openluchtmuseum
Adres: 
Hoeferlaan 4
6816SJ Arnhem
Aankomende evenementen