Lente in Nederland

481 keer bekeken

Lente in Nederland

Lente in Holland is een feestje. Na een meestal lange herfst en winter is er geen volk zo blij met de eerste lentedagen als de Nederlanders. Overal gaan de stoeltjes op het terras... hoe klein het terras ook is. Iedereen lijkt ineens een cabrio te bezitten en de rest van Nederland rijdt fluitend op de fiets. Kortom, de lente wordt meer dan verwelkomd en is dan ook een leuke tijd om Nederland te bezoeken.

Lees meer

Lente in Nederland is een feestje. Na een meestal lange herfst en winter is er geen volk zo blij met de eerste lentedagen als de Nederlanders. Overal gaan de stoeltjes op het terras... hoe klein het terras ook is. Iedereen lijkt ineens een cabrio te bezitten en de rest van Nederland rijdt fluitend op de fiets. Kortom, de lente wordt meer dan verwelkomd en is dan ook een leuke tijd om Nederland te bezoeken.

Tulpentijd

Want niet alleen in de steden geniet iedereen ineens van het buitenleven, ook in de bossen, parken en op het strand is het heerlijk. Alles gaat weer groeien en bloeien, de bomen krijgen hun blaadjes en talloze bloesembomen staan kleurrijk in bloei. En dan hebben we het nog niet eens over Nederlands trots: de tulpen. Want ook die, en vele andere bollen staan in het voorjaar op hun mooist in bloei.

Zonuren

Kortom, de lente is een heerlijke tijd om Nederland te bezoeken. Met een gemiddelde van zo'n 470 zonuren en genoeg dagen waarop je al heerlijk naar het strand kan. Is het niet om te zonnen, dan toch zeker voor lekkere wandelingen en een drankje bij een van de vele strandtenten. Houd er wel rekening mee dat de avonden vaak nog fris zijn.