Bloemenvelden

De treffende kleuren van bloeiende tulpen zijn in de lente een typisch Nederlandse bezienswaardigheid. De rode, roze en gele kleuren zijn adembenemend mooi en zouden door iedereen gezien, of beter gezegd, ervaren moeten worden!

part25
part26
part30
part33
part35
part36
part37
part40
part50
part51

Bloemenevenementen in Nederland

Kom in de Kas

  1. 11 apr - 12 apr

Kom kijken bij de groenten, planten en fruitkwekers én leer meer over glastuinbouw.

Lees Meer
Komende evenementen

Keukenhof

De tulpen zijn het mooist in de Keukenhof. In dit park, dat is omringd door bollenvelden, zijn 7 miljoen bloembollen geplant. Open van 20 maart 2015 tot 17 mei 2015.

Lees Meer
part65
part66

Wist u dat...?

Half maart tot half mei de beste tijd van het jaar is om in Nederland de tulpenvelden in bloei te zien?

Lees Meer

Bloembollenvelden

  1. Ulrike Grafberger

Hier vertel ik je hoe je helemaal gratis kunt genieten van de prachtigste bloembollenvelden.

Lees Meer
part80
part90
part91
part92
part95
part96
part97

Bloemenseizoen

Van het einde van maart tot de tweede week van mei staan de bollenvelden in bloei, dit wordt ook wel de tulpentijd genoemd. De precieze periode waarin zij bloeien hangt natuurlijk af van het weer, maar over het algemeen heeft u in de tweede helft van april de meeste kans om een bloeiend veld tegen te komen.

Aan het einde van maart begint het krokusseizoen. Daarna, vanaf begin april, komen de narcissen en kleine tulpensoorten op. Vanaf midden april staan de hyacinten in bloei. Ten slotte laten de tulpen hun geweldige kleuren zien, vanaf midden april tot de eerste week van mei.

Waar vindt u de bollenvelden?

In Nederland kunt u op verschillende plekken de prachtige kleurrijke bollenvelden bewonderen. De bekendste 'bollenstreek' bevindt zich achter de Noordzeeduinen tussen de steden Leiden en Den Helder. Andere, net zulke mooie bollenvelden vindt u in de provincies Flevoland (Noordoostpolder en Oostelijk Flevoland) en Noord-Holland rond Enkhuizen (Bovenkarspel en Andijk) en rondom het Breezand (Kop van Noord-Holland). Bij de plaatselijke VVV-kantoren vindt u plattegronden met wandel-, fiets- en autoroutes door de bollengebieden.​

Fiets langs de tulpen

Nederland zou Nederland niet zijn zonder zijn miljoenen fietsen. Wat is dan ook een betere manier om te genieten van de heerlijke geuren, de plaatselijke cultuur en om deel uit te maken van dit kleurrijke landschap dan er doorheen te fietsen? Terwijl u zich vergaapt aan de unieke landschappen, leiden de kronkelende routes u door de velden. Fiets van Haarlem naar de Keukenhof of huur op Leiden Centraal een fiets en maak een fietstocht door de bollenstreek, richting de Keukenhof. 

De Keukenhof

De Keukenhof is een onvergetelijke ervaring voor mensen van alle leeftijden. Het historische park met meer dan 2700 bomen bestrijkt tweeëndertig hectare, vol met tulpen, hyacinten, narcissen en andere lentebloemen. De bloemententoonstellingen in het park en unieke bloemenshows in de verschillende paviljoens zijn een geweldige lust voor het oog. De wereldberoemde Keukenhof in Lisse is geopend vanaf midden maart tot midden mei.

part110
part120