De Hoge Veluwe


De Hoge Veluwe is het grootste nationale park van Nederland. Hier vindt u een geweldig kunstmuseum met grote collectie Van Gogh's (Kröller-Müller Museum), een beeldentuin, bos en een jachthuis. Bezoekers kunnen gratis een van de 1000 witte fietsen gebruiken om over 26 kilometer aan geplaveide paden en door de beeldentuin te fietsen. Daarnaast kunt u met een herder over de heidevelden van de Veluwe wandelen.

Dorpen rond de Veluwe

Om een goede indruk te krijgen van de geschiedenis en cultuur van dit gebied zou u de eeuwenoude steden, kastelen en landgoederen of een van de vele musea moeten bezoeken. Een aantal schitterende plekjes die u op de lijst kunt zetten zijn:

  • Hattem heeft een groot marktplein en is bekend om de ontwerper Anton Pieck, een van de creatieve geest achter pretpark de Efteling.
  • Harderwijk was vroeger een Hanzestad. Tegenwoordig zijn de zeezoogdieren van het Dolfinarium de grootste attractie van Harderwijk.  
  • Elburg is een van de oudste steden van Nederland en telt ten minste 250 monumenten. Er worden wandeltochten georganiseerd die u langs de interessantste hoogtepunten leiden.
  • Omringd door natuur vindt u rust in Nijkerk.
  • De oude universiteitsstad Wageningen telt vele historische gebouwen.

Bezoek Arnhem

De grootste stad in het gebied van Nationaal Park De Hoge Veluwe is Arnhem. De wijk Klarendal en de ArtEZ Academie voor beeldende kunsten gaven Arnhem haar reputatie als modestad. Het is dus zeker een goed idee om hier te gaan winkelen, maar Arnhem telt ook talrijke musea en dierentuinen die een bezoek aan dit gebied meer dan waard maken, zoals het Nederlands Openluchtmuseum, Nederlands Watermuseum, de Apenheul en Burgers' Zoo.

Andere natuurgebieden in Nederland