Apenheul

184 keer bekeken

Een dierentuin waar de dieren de baas zijn; dat is ongeveer het gevoel dat u krijgt bij de Apenheul. De apen lopen hier vrij rond en u geniet op een unieke manier van de interactie met deze fantastische dieren. Een bijzondere ervaring!

  • Ontdek deze revolutionaire dierentuin en voel u te gast in de leefwereld van de apen.
  • Leer meer over deze unieke dieren in het wereldbefaamde onderzoekscentrum.

Het ene moment zitten de apen in de takken boven uw hoofd, het volgende moment zitten ze bovenop u! U bent te gast tussen loslopende apen in een ruime, groene leefomgeving. De Apenheul is een wereldberoemde dierentuin die meerdere apenkolonies huisvest, waaronder gorilla-, chimpansee- en orang-oetangkolonies.

Het idee achter de Apenheul

In 1971 besloot Wim Mager een park met loslopende apen te openen. De apen begonnen zich voort te planten en de baby's werden door de moeders zelf opgevoed, iets wat in die tijd uniek was in dierentuinen. Het ging de apen heel goed af. Sindsdien heeft de Apenheul zich ontwikkeld tot een volledig onderzoekscentrum dat primatologen en bezoekers van over de hele wereld aantrekt.

Een revolutionaire dierentuin

Bezoek deze revolutionaire dierentuin en kom oog in oog te staan met de apen van de Apenheul. Het is een unieke ervaring tussen mens en dier en een herinnering die u uw leven lang zult koesteren. U hoeft zich geen zorgen te maken over uw persoonlijke eigendommen; u krijgt voordat u hun leefgebied ingaat namelijk een 100% aapvrije tas. Ga van tevoren wel even na of het park open is.


In de buurt
Toon op kaart
Adres: 
J.C. Wilslaan 21
7313HK Apeldoorn

Accommodatie in Gelderland

Hotels in Arnhem en Nijmegen of vakantiehuisjes op de Veluwe. Bekijk het gevarieerde aanbod van accommodatie in deze provincie.

Lees Meer