Burgers’ Zoo

78 keer bekeken

Waan uzelf in een echte woestijn, een regenwoud of een ocean; in Burgers’ Zoo bekijkt u de dieren in hun eigen leefomgeving en dat is een prachtige ervaring! Van haaien tot tijgers tot slangen; u ziet ze zoals u ze in geen andere dierntuin kunt zien.

  • Bekijk de meest exotische dieren in een natuurgetrouwe leefomgeving.
  • Leer alles over duurzaamheid en het behoud van de dieren in deze unieke dierentuin.

Toen Johan Burgers in 1913 deze dierentuin opende, wilde hij het op een andere manier doen. In plaats van de dieren tentoon te stellen in kooien wilde hij ze laten zien in hun natuurlijk leefomgeving. Honderd jaar later worden de dieren van Burgers' Zoo nog steeds niet op een traditionele wijze tentoongesteld. U moet hun leefomgeving betreden.

Ecodisplays

Leeuwen, neushoorns, zebra's, giraffes, apen, tijgers, ratelslangen, schildpadden, haaien, hagedissen en allerlei soorten vogels leven in de zogenaamde 'ecodisplays'. In deze grootschalige leefomgevingen leven dieren en planten samen in het soort omgeving waar ze in thuishoren. De verschillende ecodisplays van Burgers' Zoo zijn: Bush, Desert, Ocean, Mangrove, Safari en Rimba.

Nieuwe indrukken en ervaringen

Tijdens uw bezoek aan Burgers' Zoo zal het u opvallen dat educatie, behoud, onderzoek en duurzaamheid hier hoog in het vaandel staan. Het moet wel heel vreemd lopen als u hier niets leert.