Provincies

Nederland telt twaalf provincies: Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant, Utrecht, Flevoland, Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel, Gelderland en Limburg. Een Nederlandse provincie geeft invulling aan regionale verantwoordelijkheden en vormt een schakel tussen de nationale overheid en gemeentes.

 • Noord-Holland

  Noord-Holland is de bruisende provincie met de hoofdstad Amsterdam, de kaasstad Alkmaar, het visserdorpje Volendam en de schitterende badplaatsen Zandvoort en Bergen aan Zee.

  Lees Meer
 • Zuid-Holland

  Ontdek Den Haag en de mooie badplaatsen Scheveningen en Noordwijk. Geniet van historische steden als Leiden en Delft, en bezoek in de lente de Keukenhof. Zuid-Holland is mooi in elk seizoen!

  Lees Meer
 • Utrecht

  De kleinste provincie van Nederland kent vele hoogtepunten.

  Lees Meer
 • Gelderland

  Voor een vakantie vol natuur, cultuur en culinair genieten, bent u in de vier Gelderse streken, de Veluwe, regio Arnhem Nijmegen, Rivierenland en de Achterhoek, aan het juiste adres!

  Lees Meer
 • Noord-Brabant

  Ontdek de bourgondische provincie van Nederland met prachtige natuurgebieden, schitterende musea en historische steden als Breda en Den Bosch. Ook is Noord-Brabant de geboortestreek van de wereldberoemde kunstenaar Vincent Van Gogh en kunt u zijn werk en leven op vele unieke locaties bekijken.

  Lees Meer

Zeeland

Hier vind je de perfecte combinatie van prachtige stranden, historische dorpjes en lokale culinaire hoogstandjes.

Lees Meer