Utrecht

136 keer bekeken

Het centraal gelegen Utrecht is de kleinste van de twaalf provincies. De hoofdstad van de provincie heet eveneens Utrecht en wordt vaak wel de culturele schatkist van Nederland genoemd. De universiteitsstad is gebouwd rondom de Dom, van waaruit bijna de hele provincie te zien is. Op een heldere dag zijn in de verte de meren en bossen te zien, met een aantal van Nederlands meest imposante herenhuizen en kastelen. 

Hoogtepunten van Utrecht 

Naast de levendige universiteitsstad zijn op het platteland van de provincie Utrecht prachtige kastelen en paleizen te vinden, zoals Slot Zeist en Paleis Soestdijk. Dierenpark Amersfoort biedt plezier voor het hele gezin.

Verken ook zeker het prachtige landschap rond Utrecht, met onder meer de Utrechtse Heuvelrug, een rij heuvels begroeid met dennenbomen, de rivier de Vecht en de Vinkeveense en Loosdrechtse Plassen. Vooral de Loosdrechtse Plassen bieden geweldige watersportfaciliteiten en -activiteiten. Een zeer aan te raden fietsroute voert langs de Nieuwe Hollandse Waterlinie.  

Bezoek Utrecht 

Het is dan wel de kleinste provincie van Nederland, maar zoals u ziet heeft Utrecht genoeg te bieden. In de buurt van de levendige hoofdstad liggen prachtige dorpjes, die allemaal eenvoudig te bereiken zijn met de auto of het openbaar vervoer. Zeist is bijvoorbeeld populair vanwege de chique boetieken en haute-couture. Zo kunt u uw modehonger stillen op slechts 10 minuten rijden!In de buurt
Toon op kaart

Vakantie in Utrecht

Ontdek de provincie en de prachtige stad.

Lees Meer