Zeeland

47 keer bekeken

Eigenlijk bestaat de hele provincie Zeeland uit de rivierdelta van de Rijn, Maas en Schelde. Zeeland staat bekend om de fantastische stranden, watersportmogelijkheden en de Deltawerken. Tochten door Middelburg, Vlissingen en Zierikzee zijn ook erg populair. In deze steden bevinden zich een paar honderd unieke monumenten. 

Hoogtepunten van Zeeland

De stranden van Zeeland zijn ideaal voor een zomervakantie. Er zijn talloze strand- en wateractiviteiten voor jong en oud. U kunt meer te weten komen over de rijke historie van Zeeland in het muZEEum, het Zeeuws Museum en het themapark Neeltje Jans. Wandel door de historische binnensteden en de oude dorpen van Zeeland en wie weet loopt u wel een dame in klederdracht tegen het lijf.

Bezoek Zeeland

Vraag een een Nederland wat hij typisch Zeeuws vindt en hij zegt waarschijnlijk 'boterbabbelaars'. Dit wereldberoemde snoepje en de heerlijke bolussen (kleverige zoete broodjes) zijn typisch Zeeuwse lekkernijen. Er zijn natuurlijk ook heerlijke specialiteiten zoals oesters, mosselen en Oosterscheldekreeft. Het aanbod hangt natuurlijk af van het seizoen, maar vis en schaaldieren zijn altijd vers gevangen.

Wilt u in een vakantiehuisje in Zeeland verblijven? Bekijkt u dan ons aanbod vakantiehuisjes in Zeeland!In de buurt
Toon op kaart

Overnachten in Zeeland

Uitwaaien aan de kust en dan heerlijk slapen.

Lees Meer