Gemeentemuseum Den Haag

648 keer bekeken

Het Gemeentemuseum Den Haag neemt een prominente plaats in op het gebied van kunst en mode. Het museum bezit de grootste collectie werken van Mondriaan ter wereld, waaronder het beroemde Victory Boogie Woogie. Het door Berlage ontworpen Art Deco gebouw is net zo spectaculair als de collectie zelf en biedt al sinds zijn voltooiing in 1935 onderdak aan het Gemeentemuseum.

Kunst in Den Haag

Den Haag is een kunststad Hier vindt u de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten, vele openbare kunsttentoonstellingen en talloze musea met kunstcollecties van wereldformaat. Het Gemeentemuseum Den Haag is één van die musea die je tenminste een keer in je leven moet hebben gezien. Een paar feiten die aantonen waarom het Gemeentemuseum een bezoek waard is:

  • Het Gemeentemuseum Den Haag bezit de grootste collectie werken van Piet Mondriaan ter wereld met als hoogtepunt zijn laatste abstracte werk, Victory Boogie Woogie.
  • Het Gemeentemuseum Den Haag heeft een uitmuntende collectie moderne kunst. Hieronder zijn werken van Claude Monet, Pablo Picasso, Egon Schiele, Wassily Kandinsky, Louise Bourgeois, Francis Bacon en vele anderen.
  • Het Gemeentemuseum Den Haag huist in een prachtig Art Deco gebouw ontworpen door de architect H.P. Berlage, die ook wel de Hollandse Frank Lloyd Wright wordt genoemd.
  • In de Wonderkamers vindt u een hele nieuwe wereld. De collectie wordt op vernieuwende wijze gepresenteerd op basis van kleur, sfeer en interactie. Het is een frisse blik op kunst voor jong en oud.
  • Daarnaast stelt het Gemeentemuseum een grote verscheidenheid aan Delfts aardewerk, zeldzaam Haags zilverwerk, een prachtig oud poppenhuis en zeven stijlkamers ten toon.

Moderne kunst in Den Haag

Met Mondriaan, Monet, Kandinsky, Van Gogh, Picasso, Dumas, Constant, Francis Bacon, Louise Bourgeois en vele anderen onder één dak is het Gemeentemuseum de droom van iedere kunstliefhebber. U kunt gemakkelijk een hele dag in het museum doorbrengen als u het allemaal wilt zien. Een goede reden om uw bezoek aan Den Haag te verlengen.

In de buurt
Toon op kaart
Adres: 
Stadhouderslaan 41
2517HV Den Haag