Madurodam

315 keer bekeken

Miniatuurstad Madurodam in Den Haag is dé plek bij uitstek om te ontdekken wat Nederland uniek maakt. Grachtenpanden, bloembollenvelden, kaasmarkt, windmolens, Vredespaleis, Deltawerken: u vindt ze allemaal in Madurodam.

Madurodam brengt Nederland tot leven

In Madurodam komen de miniaturen en hun verhalen tot leven. Er is veel te zien, te beleven en te doen. Op multimediale wijze vertelt Madurodam de verhalen achter de miniatuurgebouwen en daarmee over de geschiedenis van Nederland.

Verder is Madurodam interactief: u kunt zelf de Oosterscheldekering bedienen, containers op een vrachtschip laden in de haven van Rotterdam, een vliegtuig laten opstijgen vanaf vliegveld Schiphol en bieden op een bos bloemen op de bloemenveiling.

Via de videoschermen komt u meer te weten over de verhalen achter de gebouwen die u in Madurodam ziet. Weet u bijvoorbeeld hoeveel bloemen en bloembollen er dagelijks in Nederland verhandelt worden? De Madurodammertjes vertellen u een hele reeks aan Nederlandse verhalen, weetjes en hoogtepunten.  

Madurodam is ingedeeld in drie themagebieden: StedenRijk, WaterRijk en VindingRijk. In StedenRijk vindt u de mooiste gebouwen uit de oude binnensteden van Nederland. WaterRijk gaat over ‘water als vriend en vijand’ en VindingRijk vertegenwoordigt ‘Nederland als inspiratiebron voor de wereld’ (architectuur, innovaties, sport, entertainment en design).

Bezoek Madurodam

De winkel van Madurodam heeft een uitgebreid assortiment verrassende Nederlandse producten en souvenirs: heel Hollands maar net even anders. In het Grand Café “Panorama” en het restaurant “Taste of Holland” kunt u terecht voor typisch Hollandse gerechten.

Kom langs in Madurodam en beleef alle Nederlandse hoogtepunten in één interactief park. Madurodam ligt op steenworp afstand van het Binnenhof, Panorama Mesdag en het Scheveningen strand.