Provincies

Nederland telt twaalf provincies: Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant, Utrecht, Flevoland, Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel, Gelderland en Limburg. Een Nederlandse provincie geeft invulling aan regionale verantwoordelijkheden en vormt een schakel tussen de nationale overheid en gemeentes.

 • Noord-Holland

  De bruisende provincie Noord-Holland is heerlijk in elk jaargetijden. Ontdek de historische steden als Amsterdam, Haarlem en Alkmaar en schitterende badplaatsen als Zandvoort en Bergen aan Zee.

  Lees Meer
 • Zuid-Holland

  Ontdek Den Haag en de mooie badplaatsen Scheveningen en Noordwijk. Geniet van historische steden als Leiden en Delft, en bezoek in de lente de Keukenhof. Zuid-Holland is mooi in elk seizoen!

  Lees Meer
 • Flevoland

  Ontdek de jongste provincie van Nederland! Geniet van de veelzijdige bestemming Flevoland met prachtige natuur, historie, watersportactiviteiten én moderne architectuur.

  Lees Meer
 • Gelderland

  Voor een vakantie vol natuur, cultuur en culinair genieten, bent u in de vier Gelderse streken, de Veluwe, regio Arnhem Nijmegen, Rivierenland en de Achterhoek, aan het juiste adres!

  Lees Meer
 • Noord-Brabant

  Ontdek de bourgondische provincie van Nederland met prachtige natuurgebieden, schitterende musea en historische steden als Breda en Den Bosch. Ook is Noord-Brabant de geboortestreek van de wereldberoemde kunstenaar Vincent Van Gogh en kunt u zijn werk en leven op vele unieke locaties bekijken.

  Lees Meer

Zeeland

Hier vind je de perfecte combinatie van prachtige stranden, historische dorpjes en lokale culinaire hoogstandjes.

Lees Meer