Noord-Brabant

73 keer bekeken

Bezoek de provincie Noord-Brabant, en proef het zuiden. Brabant staat bekend als een provincie met gemoedelijke mensen die houden van het bourgondische leven. Bovendien heeft het veel te bieden op het gebied van geschiedenis en cultuur, themaparken, natuur, winkels en uitgaansleven.

Wat u moet zien in Noord-Brabant

De culturele attracties van Noord-Brabant zijn het Jheronimus Bosch Art Center, het Van Abbemuseum, het Audax Textielmuseum, het Graphic Design Museum en het Designhuis. Den Bosch en Breda bieden prachtige historische monumenten, zoals kathedralen, stadsmuren en begijnhofjes.

De bevolking van Noord-Brabant weet zich te vermaken. In deze provincie vindt u het grootste pretpark (de Efteling) en het grootste safaripark (Beekse Bergen) van de Benelux. Ook het Noord-Brabantse nachtleven is rijk en gevarieerd, met verschillende bars en restaurants met terrassen en de langste straat met uitgaansgelegenheden van de Benelux in Eindhoven.

Bezoek Noord-Brabant

U begrijpt al dat u zich in Noord-Brabant niet hoeft te vervelen. En als de drukke steden niets voor u zijn, kunt u altijd een bezoek brengen aan de Loonse en Drunense Duinen, de 'Sahara van Brabant'. De culinaire specialiteit van de provincie komt uit Den Bosch, waar u kunt genieten van een heerlijke Bossche Bol.


In de buurt
Toon op kaart
Meer in deze provincie