De Veluwe

503 keer bekeken

De Hoge Veluwe is het grootste Nationale Park van Nederland, de Veluwezoom is het oudste Nationale Park van Nederland en De Veluwe is een van de mooiste landschappen van Nederland. Binnen dit natuurgebied zijn tientallen hoogtepunten te ontdekken, waaronder het Kröller-Müller Museum met de grootste private collectie Van Gogh's, een van de mooiste beeldentuinen van Europa, en uitgestrekte heides en bossen met allerlei soorten wild en vogels. Er is maar liefst 37,5 kilometer fietspad in deze omgeving dus u heeft geen excuus om de auto te pakken.

Dorpen rond de Veluwe

Om een goede indruk te krijgen van de geschiedenis en cultuur van dit gebied zou u de eeuwenoude steden, kastelen en landgoederen of een van de vele musea moeten bezoeken. Een aantal schitterende plekjes die u op de lijst kunt zetten zijn:

  • Apeldoorn is de grootste stad op de Veluwe en biedt vertier voor jong en oud. Het hoogtepunt is een bezoek aan het voormalige Koninlijke Paleis: Nationaal Museum Paleis Het Loo.
  • Hattem heeft een mooi marktplein, waar u een goede maaltijd kunt bestellen. Tevens is het de stad van de ontwerper Anton Pieck, een van de creatieve geest achter pretpark de Efteling.
  • Harderwijk was vroeger een Hanzestad en dat ziet u wanneer u door het oude stadscentrum loopt. Kinderen slaan het centrum van Harderwijk liever over voor een bezoek aan de dolfijnen en walrussen van het waterattractiepark Dolfinarium.
  • Elburg is een van de oudste steden van Nederland en telt ten minste 250 monumenten. Reserveer bij de VVV een wandeltocht met een gids en zie de mooiste gebouwen en hoor de meest bijzondere verhalen.
  • Nijkerk is een gemeente op de Veluwe waar veel markten en braderieën worden georganiseerd.
  • De oude universiteitsstad Wageningen telt meer dan 60 rijksmonumenten. De vele studenten en evenementen maken van Wageningen een hele gezellige stad.

Bezoek Arnhem

De grootste stad in de buurt van de Veluwe is Arnhem. De wijk Klarendal en de ArtEZ Academie voor beeldende kunsten gaven Arnhem haar reputatie als modestad. Het is dus zeker een goed idee om hier te gaan winkelen, maar Arnhem telt ook talrijke musea en dierentuinen die een bezoek aan dit gebied meer dan waard maken, zoals het Nederlands Openluchtmuseum, Nederlands Watermuseum, de Apenheul en Burgers' Zoo

In de buurt
Toon op kaart

Accommodatie in Gelderland

Hotels in Arnhem en Nijmegen of vakantiehuisjes op de Veluwe. Bekijk het gevarieerde aanbod van accommodatie in deze provincie.

Lees Meer