Het noordelijke buitenleven

part1
part2

De provincies Drenthe, Groningen en Friesland staan voor het noordelijke buitenleven. In deze vlakke gebieden in het noorden vindt u het meest adembenemende natuurschoon van Nederland. Van fietsen en wandelen tot zeilen en surfen, het noordelijke buitenleven biedt u alles voor een actieve vakantie.

Groningen

Groningen ligt in het meest noord-oostelijke hoekje van Nederland. In het oosten grenst het aan de Duitse deelstaat Niedersachen, in het zuiden aan Drenthe en in het westen aan Friesland en de Waddenzee. De hoofdstad van de provincie Groningen is de stad Groningen. Deze levendige universiteitsstad is ideaal om in te winkelen, en van cultuur en het nachtleven te genieten.

Friesland

Friesland is voornamelijk een agrarische provincie. De beroemde Friese koeien en het Friese paard komen hier vandaan. Toerisme is hier ook een belangrijke bron van inkomsten, vooral bij de meren in het zuidwesten van de privincie en op de Waddeneilanden. Ieder jaar bezoeken duizende watersportfanaten Friesland om de fantastische waterwegen te verkennen. De provincie staat ook bekend om zijn schaatskampioenen; zodra het weer het toelaat staat iedereen op het ijs.

Drenthe

In tegenstelling tot veel andere delen van Nederland, is Drenthe altijd een dunbevolkt, landelijk gebied geweest. De mensen uit andere delen van het land zagen dit gebied niet als een deel van Nederland, maar meer als een stuk woestenij. Deze woestenij wordt echter al sinds de prehistorie bewoond, zij het door slechts een handje vol mensen. Het meest tastbare bewijs hiervoor zijn de hunebedden. Deze historische graven werden gebouwd rond 3000 v. Chr. en zijn een bezoekje ook meer dan waard.

part51
part52
part53
part54
part55
part56
part57
part58
part59
part60
part61
part62
part63
part64
part65
part150
part151