Cafés en terrassen in Rotterdam

105 keer bekeken

Oude havenstad en nieuwe metropool... Rotterdam is het allebei. Dus als u na een middagje wandelen door het centrum van Rotterdam een drankje wilt drinken, dan kunt u kiezen uit  stoere cafés voor echte zeebonken of een hyper-hippe club. Kortom, keuze te over voor elke smaak, leeftijd en budget. En om te zorgen dat u niet lang hoeft te zoeken, hebben wij vast een aantal leuke adresjes voor u op een rijtje gezet...

De witte aap (Witte de Withstraat 78): verkozen tot de beste bar ter wereld! Al sinds de jaren 90 de beste funk, groove, hip-hop en dance én... elke maand nieuwe kunst aan de muur. Een bezoekje waard.

Blender (Schiedamse vest 91): trendy cocktailbar (met clubgedeelte) in een mooie industriële setting.

De Zondebok & Het zwarte schaap (Witte de Withstraat 96): voor fijnproevers... Gezellig café met een breed assortiment whisky's, bijzonder lekkere wijntjes en erg lekkere koffie die speciaal voor dit café gemaakt wordt.

Dudok (Meent 88): imposante ontmoetingsplaats, gevestigd in het hart van Rotterdam. Een kopje koffie met (Dudok original-)appeltaart of een lekkere borrel drinken gaat hier samen met kunst, cultuur en architectuur.

Terrassen

Hotel New York (Koninginnehoofd 1 Wilhelminapier): terras bij het schitterende hotel New York (voormalig hoofdkantoor van de Holland Amerika Lijn) met een fantastisch uitzicht over de nieuwe Maas.

De Oude Haven (Spaansekade): waar in de 14e eeuw de geschiedenis van Rotterdam als havenstad begon, liggen nu vele terrassen. Drink een drankje met uitzicht op het Witte Huis en de oude have.

Dakterras Engels (Stationsplein 45): op het dak van het Groothandelsgebouw heeft café Engels een dakterras met schitterend uitzicht.

Witte de Withstraat (Witte de Withstraat): in deze hippe uitgaansstraat vindt u vele gezellige terrassen. Heerlijk om mensen te kijken met een goed glas bier of wijn.

De tuin van de vier windstreken (Plaszoom 354): gelegen aan de Kralingse Plas, met een mooi uitzicht op de skyline van Rotterdam... niet voor niets één van de populairste terrassen van de stad.

Meer informatie over de genoemde adressen kunt u vragen bij een lokaal VVV-kantoor. Maar u kunt het ook vragen aan de gemiddelde Rotterdammer, die kan het u ook vast vertellen.

 In de buurt
Toon op kaart