Fietsroute Kinderdijk

305 keer bekeken

Holland staat bekend om zijn fietsen, schepen, waterwegen en natuurlijk de windmolens. Met deze fietsroute ziet u alle hoogtepunten rond Rotterdam, die goed bereikbaar zijn via de Waterbus.

De fietsroute start bij de Waterbus halte Erasmusbrug (punt A op de kaart hieronder. De straatnaam is Willemskade, naast Spido rondvaarten). Deze ponton wordt ook gebruikt door de Aqualiner veerboten naar Katendrecht en havengebied Heijplaat-RDM. Neem de fiets mee aan boord een koop een dagkaartje naar Kinderdijk. Uw fiets mag gratis mee. Verlaat de boot op de halte Alblasserdam Kade (punt B op de kaart hieronder).

Sla nu aan het eind van de straat rechtsaf en rijd over de kleine groene brug. Dit gebouw is het plaatselijke VVV-kantoor met een café dat lekkere koffie en lokale producten serveert. U kunt hier ook fietsen huren en kaarten kopen.

Ga terug naar de hoofdweg en sla linksaf naar het fietspad langs de rivier naar Kinderdijk. U doet er ongeveer 15 minuten over naar de 19 windmolens, een werelderfgoed. Koop bij het kantoor een kaartje om de windmolen te bezoeken. Rijd na uw bezoek aan de windmolens terug naar de Waterbus voor de terugreis naar Rotterdam. Sluit uw fietstocht af onder de hoge Erasmusbrug bij café Prachtig. U heeft ongeveer anderhalf uur nodig om vanuit Rotterdam bij Kinderdijk te komen.In de buurt
Toon op kaart