Hotel New York

156 keer bekeken

Hotel New York is het voormalige hoofdkantoor van de Holland Amerika Lijn op punt van de Kop van Zuid. Vanaf de Wilhelminakade voeren schepen een eeuw lang van Rotterdam naar New York. Op zoek naar een beter bestaan vertrokken tienduizenden gelukszoekers vanaf Hotel New York naar ‘het beloofde land’: Amerika. De scheepvaart veranderde en in 1971 voer de laatste boot met passagiers uit Rotterdam. De Holland Amerika Lijn verhuisde en het hoofdkwartier stond leeg tot het in 1993 werd omgedoopt tot Hotel New York.

Hotel New York faciliteiten

Hotel New York bestaat uit een hotel, restaurant, bar, terras, kiosk en boekhandel. Het hotel heeft getracht de originele architectuur en het interieur intact te houden. U zult versteld staan van de prachtige Jugendstil versieringen en de historie die het gebouw ademt. Bestel iets van de menukaart en neem de tijd om van Hotel New York te genieten.

Rondom Hotel New York

Hotel New York is gelegen op de Kop van Zuid en wordt omringd door architectuur en attracties. Loop langs de Wilhelminakade en bewonder de skyline van Rotterdam, de Erasmusbrug en het hoogste gebouw van de Benelux; de Maastoren.

Breng een bezoek aan het Nederlands Fotomuseum of neem een watertaxi vanaf Hotel New York naar de gezellige Veerhaven aan de overkant van het water. Heren opgelet! U wacht een unieke ervaring in de New York Barbershop in het souterrain van Hotel New York.

In de buurt
Toon op kaart