Snoepgoed

247 keer bekeken

Nederlanders zijn gek op snoep! Elk jaar op 5 december vieren de Nederlanders Sinterklaas; een traditioneel feest voor de kinderen waarbij allerlei soorten snoep een grote rol spelen. Zo zijn er letters van chocola, poppen van speculaas of taaitaai, borstplaat en marsepein... En dat is nog maar één gelegenheid waarbij de Nederlanders graag hun typisch Nederlandse snoepgoed eten. Want ook met oud & nieuw zijn er traditionele zoetigheden als oliebollen en appelflappen.

Drop

Kortom, Nederland kent vele soorten zoetigheid en snoep. Heel bekend, en veel gegeten in Nederland is drop. Dit bijzondere snoep, gemaakt met onder meer salmiak, suiker en Arabische gom is door de  typische salmiaksmaak voor sommigen even wennen... zeker als het gaat om zoute drop. Dus gaat u het voor de eerste keer proberen, dan is het wellicht het beste om met zachte zoete drop te beginnen. Ook kunt u het in vloeibare, alcoholische vorm krijgen onder de naam Dropshot.

Tijdelijk verkrijgbaar

Uiteraard is er volop snoep te koop in vele winkels. Echter, de snoepsoorten die specifiek horen bij bijvoorbeeld Sinterklaas of Pasen, zijn niet het hele jaar door verkrijgbaar, maar alleen in de maanden voorafgaand aan het feest. Zeker eens proberen!