Streekgerechten

231 keer bekeken

Ook al is Nederland maar een klein landje, regionale verschillen zijn er in overvloed. Dat hoor je niet alleen in de vele verschillende dialecten, maar dat proef je ook aan de verschillende streekgerechten. Talloze gebieden en steden in Nederland hebben hun eigen culinaire specialiteit. Van Limburgse vlaaien, tot Haagse Hopjes of van Zeeuwse mosselen tot Fries suikerbrood.

Lokaal genieten

De vele Nederlandse streekgerechten zijn geen folklore, maar worden nog volop gegeten. Zo zijn er vele restaurants waar u de lekkerste lokale gerechten kunt proeven, veelal gemaakt met verse, lokaal geproduceerde ingrediënten. Ook zijn er talloze delicatessenwinkels waar u veel van de typisch Nederlandse streekproducten kunt kopen en eventueel mee kunt nemen naar huis.

Smakelijk eten

Gaat u binnenkort Nederland bezoeken? Stap dan eens binnen bij één van de vele restaurants waar lokale gerechten worden geserveerd en proef de typische smaak van onze regionale producten. Ook kunt u een bezoek brengen aan gespecialiseerde boerderijen waar u de lekkerste streekproducten op z'n verst kunt proeven.