Het Noordbrabants Museum

1991 keer bekeken

Het Noordbrabants Museum

Het Noordbrabants Museum toont de geschiedenis van Brabant aan de hand van een prachtige collectie. Naast kunstenaars als Breughel en Sluijters ziet u hier ook werken van Van Gogh uit zijn Brabantse periode.

Lees Meer

Het Noordbrabants Museum toont de geschiedenis van Brabant aan de hand van een prachtige collectie. Naast kunstenaars als Brueghel en Sluijters ziet u hier ook werken van Van Gogh uit zijn Brabantse periode.

 • Ontdek de geschiedenis van Brabant in Het Noordbrabants Museum.
 • Bezoek het Vincent van Gogh paviljoen en bekijk zijn ‘Brabantse werk’ en leven.

Het Noordbrabants Museum, dat samen met het Stedelijk Museum 's-Hertogenbosch het hart van het museumkwartier in Den Bosch vormt, geeft een uniek beeld van het leven in Brabant door de eeuwen heen.

Het Verhaal van Brabant

Het verhaal van Brabant is een unieke presentatie over de geschiedenis, cultuur en kunst van Brabant. Ontdek aan de hand van historische voorwerpen en kunstobjecten de belangrijkste momenten uit de geschiedenis van Brabant. Kerkelijk zilver, fraai bewerkt glas, wandtapijten, beeldhouwkunst en een ruime collectie Brabantse werken van Vincent van Gogh vertellen u over hoogte- en dieptepunten in het dagelijks leven van de bevolking vanaf de middeleeuwen tot nu.

Noord-Brabant door de eeuwen heen

De vaste collectie toont werken uit de late middeleeuwen, zoals 'het Oordeel Gods', werken van Pieter Brueghel de Jonge uit de 16e eeuw, de Spittende Boerin van Vincent van Gogh en moderner werk van bijvoorbeeld Jan Sluijters, Theo Kuypers en Pieter Stoop.

Jheronimus Bosch - Visioenen van een genie

In Het Noordbrabants Museum in ’s-Hertogenbosch kunt u van 13 februari tot en met 8 mei 2016 de internationale tentoonstelling Jheronimus Bosch - Visioenen van een genie bekijken. Tientallen schilderijen en tekeningen van deze ‘duivelskunstenaar’ zullen eenmalig terugkeren naar ’s-Hertogenboschde stad waar hij als Jeroen van Aken werd geboren, waar hij zijn meesterwerken schilderde en waaraan hij zijn artiestennaam Bosch ontleende.

Jheronimus Bosch 500: een jaar vol festiviteiten

De tentoonstelling is het hoogtepunt van het Nationaal Evenementenjaar Jheronimus Bosch 500 dat in 2016 wordt gevierd, naar aanleiding van het 500ste sterfjaar van de kunstenaar. Naast deze grote tentoonstelling in Het Noordbrabants Museum zullen in het Jheronimus Bosch jaar in 2016 vele andere festiviteiten rond het leven en werk van Jheronimus Bosch georganiseerd worden.

Ontdek meer in de omgeving
Google map
Adres: 
Verwersstraat 41
s-Hertogenbosch
Evenementen
 • 11 jun
  • Tot 18 sep
  • s-Hertogenbosch

  Bezoek de tentoonstellingen in het teken van het Jheronimus Bosch 500 jaar in het Noordbrabants Museum.

 • 19 dec
  • Tot 29 jan
  • s-Hertogenbosch

  Meer dan een jaar Jheronimus Bosch als inspiratie voor jong en oud!