Het Noordbrabants Museum

925 keer bekeken

Het Noordbrabants Museum toont de geschiedenis van Brabant aan de hand van een prachtige collectie. Naast kunstenaars als Brueghel en Sluijters ziet u hier ook werken van Van Gogh uit zijn Brabantse periode.

  • Ontdek de geschiedenis van Brabant in Het Noordbrabants Museum.
  • Bezoek het Vincent van Gogh paviljoen en bekijk zijn ‘Brabantse werk’ en leven.

Het Noordbrabants Museum, dat samen met het Stedelijk Museum 's-Hertogenbosch het hart van het museumkwartier in Den Bosch vormt, geeft een uniek beeld van het leven in Brabant door de eeuwen heen. Van het leven in de Romeinse tijd in Brabant, tot moderne topstukken van Jan Sluijters; u ontdekt het op 4000 m2 schitterende expositieruimte.

Militair Gouvernement

Achter de fraaie classicistische gevel van het oude Bossche Gouvernementspaleis vind u deze mooie exposities over de kunst, cultuur en geschiedenis van Noord-Brabant. Na een grote verbouwing, en de heropening in 2013, zijn er naast de vaste collectie nu ook volop tentoonstellingen in de Tuingalerij en de zijvleugel.

Noord-Brabant door de eeuwen heen.

De vaste collectie toont werken uit de late middeleeuwen, zoals 'het Oordeel Gods', werken van Pieter Brueghel de Jonge uit de 16e eeuw, de Spittende Boerin van Vincent van Gogh en moderner werk van bijvoorbeeld Jan Sluijters, Theo Kuypers en Pieter Stoop.

Van Gogh 125 jaar inspiratie

In 2015 is het precies 125 jaar geleden dat Vincent van Gogh stierf. Het Van Gogh Museum in Amsterdam, het Kröller-Müller Museum in Otterlo en Het Noordbrabants Museum in Den Bosch, waar gedeeltes van Van Gogh’s collectie te zien is, eren  de schilder volgend jaar met bijzondere tentoonstellingen in het thema ‘Van Gogh 125 jaar inspiratie’. Daarnaast zijn in 2015 tal van jubileumactiviteiten te beleven rondom het culturele erfgoed van Vincent van Gogh in Nederland. 

In de buurt
Toon op kaart
Adres: 
Verwersstraat 41
s-Hertogenbosch
Evenementen