Rijksmuseum Amsterdam

2444 keer bekeken

Rijksmuseum Amsterdam

Het Rijksmuseum moet u bezocht hebben! Hier vindt u De Nachtwacht van Rembrandt, vele 17e-eeuwse meesters, Delfts blauw aardewerk, poppenhuizen en nog veel meer Nederlandse kunst en geschiedenis. Wees er vroeg bij en combineer uw bezoek met andere culturele hoogtepunten in de buurt, zoals het Van Gogh Museum.

Lees Meer

Het Rijksmuseum is hét nationale museum van Nederland waar het verhaal wordt verteld van Nederland, van de Middeleeuwen tot nu. De wereldberoemde hoogtepunten uit de Nederlandse Gouden Eeuw – zoals de Nachtwacht van Rembrandt van Rijn en het Melkmeisje van Johannes Vermeer - kunt u in het Rijksmuseum bewonderen.

  • Het geheel vernieuwde Rijksmuseum is een Must see tijdens uw bezoek aan Amsterdam.
  • Bewonder topstukken uit de Nederlandse Gouden eeuw waaronder de Nachtwacht van Rembrandt van Rijn.
  • 8.000 objecten in 80 zalen vertellen u het verhaal van 800 jaar Nederlandse kunst en geschiedenis.

Groots heropend in 2013

Na tien jaar verbouwen, restaureren en renoveren heeft het Rijksmuseum op 13 april 2013 zijn deuren opnieuw geopend. Voor het eerst in de geschiedenis onderging het museum een totale transformatie van zowel het gebouw als de presentatie van de collectie.

De wereldberoemde collectie van het Rijksmuseum wordt op een geheel nieuwe wijze gepresenteerd. Voor het eerst kunnen bezoekers nu een reis door de tijd maken en zo een gevoel voor schoonheid en een besef van tijd ervaren. In 80 zalen vertellen 8.000 objecten het verhaal van 800 jaar Nederlandse kunst en geschiedenis.

Topstukken die u niet mag missen

De collectie van het Rijksmuseum vertelt het verhaal van Nederland van de Middeleeuwen tot nu. Kunst en geschiedenis in een internationale context. Wat u absoluut niet mag missen:

  • De Nachtwacht, het bekendste en wereldberoemde schilderij van Rembrandt van Rijn.
  • De Eregalerij met schilderijen van grote meesters, zoals Frans Hals, Jan Steen, Vermeer en Rembrandt vindt u hier naast elkaar. Ook als u maar kort de tijd heeft kunt u hier het beste van de gouden eeuw tezamen bewonderen.
  • Neem een kijkje in het leven in de Gouden Eeuw, bekijk de eeuwenoude poppenhuizen daterend vanaf 1676.
  • Een geweldige collectie Delfts blauw aardewerk, van theeserviezen tot vazen.
  • De Cuypersbibliotheek is de grootste en oudste kunsthistorische bibliotheek van Nederland en is na een intensieve restauratie, geheel in originele staat teruggebracht.

Nieuwe tentoonstellingsvleugel

Op 1 november 2014 opende de volledig gerenoveerde tentoonstellingsvleugel van het Rijksmuseum. In de Philipsvleugel organiseert het Rijksmuseum meerdere tentoonstellingen per jaar, zowel uit eigen collectie als met (inter)nationale bruiklenen.

Nu te zien: Azië > Amsterdam

De komst van Aziatische schatten uit China, Japan, India en Batavia bracht in de 17de eeuw een enorme sensatie teweeg. Lakwerk, ivoor, zilver, zijde, ebbenhout, sieraden en heel veel porselein werden door de Verenigde Oostindische Compagnie (VOC) naar Amsterdam gebracht en verspreiden zich vervolgens over heel Europa. Het Rijksmuseum toont van 17 oktober 2015 t/m 17 januari 2016 de mooiste Aziatische schatten in het Hollandse interieur. Voor de tentoonstelling Azië > Amsterdam Luxe in de Gouden Eeuw heeft u geen speciale tickets nodig. U heeft toegang met uw reguliere museumticket. Boek hier uw tickets voor het Rijksmuseum.

Eten & Drinken

De Rijksmuseumtuin, Rijksshop en Café zijn ook zonder entreeticket te bezoeken van 9 tot 18 uur. Wilt u uw bezoek combineren met lunch of diner? RIJKS® is het restaurant van het Rijksmuseum, dagelijks open van 11.30 – 23.00 uur.

Bezoek het Rijksmuseum

Of u nu een kort of een lang verblijf in Amsterdam gepland heeft, een bezoek aan het Rijksmuseum mag natuurlijk niet ontbreken. Het Rijksmuseum is dagelijks open van 9 tot 17 uur. De kassa van het Rijksmuseum sluit om 16.30 uur. Toegangsprijzen zijn 17,50 euro voor volwassenen en gratis voor jongeren tot en met 18 jaar. Tickets kunt u online of aan de kassa bestellen.

Adres: Museumstraat 1, Amsterdam

Accommodatie

Of u nu houdt van low budget hotels, romantische hotels of boetiekhotels; in de omgeving van het Rijksmuseum vindt u voor elke smaak en budget een heerlijk hotel. Bekijk het uitgebreide aanbod en boek uw ideale hotel hier!

Meer in de omgeving

Naast het Rijksmuseum zijn er in de hoofdstad natuurlijk nog vele andere bezienswaardigheden in de omgeving. Zo is een bezoek aan het beroemde Anne Frank Huis de moeite waard, maar natuurlijk ook filmmuseum EYE Amsterdam of Van Gogh Museum mag u beslist niet missen.

Tip van de redactie

Bezoek het Rijksmuseum voor 11 uur of na 15 uur, dan is het vaak minder druk.

In de buurt
Toon op kaart
Adres: 
Museumstraat 1
1071XX Amsterdam