Kastelen

Ook al is Nederland maar een bescheiden landje, we hebben een enorm aantal prachtige kastelen. En daar zijn we dan ook heel zuinig op. Vaak stammen ze al uit de middeleeuwen, toen er in Nederland nog geen centraal gezag was en vele gebieden zichzelf moesten verdedigen. Vandaag de dag zijn het vooral prachtige, historische bouwwerken met schitterende tuinen en landerijen. En, er zijn er verschillende waar u heerlijk kunt overnachten of kunt eten in de beste restaurants. Een bezoekje waard dus!

 • Kasteel de Haar

  Laat je betoveren door het grootste kasteel van Nederland.

  Lees Meer
 • Kasteel Groeneveld

  Kasteel Groeneveld heeft een adembenemende tuin. U kunt ook de natuur rondon Groeneveld ontdekken met een boswachter van Staatsbosbeheer.

  Lees Meer
 • Slot Zuylen

  Slot Zuylen is een van de parels van de Vechtstreek, waar sinds 1752 niets meer aan is veranderd. Bezoek Slot Zuylen en u waant zich in de 18de eeuw.

  Lees Meer
 • Kasteel Duivenvoorde

  Een laan met bomen aan weerszijden leidt u naar het statige kasteel Duivenvoorde, waar u kunt wandelen in het omringende park of de kunstcollectie kan bezoeken.

  Lees Meer
 • Kasteel Doorwerth

  Fiets of wandel door de natuur rondom Kasteel Doorwerth en sla je armen om de zeven meter stamomvang van de oudste boom van Nederland.

  Lees Meer
 • Kasteel Amerongen

  Ontmoet de vroegere bewoners van Kasteel Amerongen met een moderne multimediaproductie en geniet van de prachtige kasteeltuin met een oppervlakte van 10 hectare.

  Lees Meer

Boek een fietsvakantie

Wilt u Nederland per fiets ontdekken, bekijk dan het aanbod van compleet verzorgde fietsvakanties. De fietsroutes zijn volledig verzorgd, inclusief het transport van uw bagage!

Bekijk het aanbod