Kastelen

Ook al is Nederland maar een bescheiden landje, we hebben een enorm aantal prachtige kastelen. En daar zijn we dan ook heel zuinig op. Vaak stammen ze al uit de middeleeuwen, toen er in Nederland nog geen centraal gezag was en vele gebieden zichzelf moesten verdedigen. Vandaag de dag zijn het vooral prachtige, historische bouwwerken met schitterende tuinen en landerijen. En, er zijn er verschillende waar u heerlijk kunt overnachten of kunt eten in de beste restaurants. Een bezoekje waard dus!

 • Kasteel Hoensbroek

  In Kasteel Hoensbroek is een prachtig kasteelmuseum met leuke kinderactiviteiten en een boeiende collectie eeuwenoude voorwerpen.

  Lees Meer
 • Huis Verwolde

  Huis Verwolde te Laren is een paradijs voor liefhebbers van natuur- en cultuurschoon. Combineer een boeiende rondleiding door het huis en de tuin met een high tea in de theeschenkerij.

  Lees Meer
 • Kasteel Doorwerth

  Fiets of wandel door de natuur rondom Kasteel Doorwerth en sla je armen om de zeven meter stamomvang van de oudste boom van Nederland.

  Lees Meer
 • Het Muiderslot

  Kasteel Muiderslot is een van de bekendste kastelen van Nederland.

  Lees Meer
 • Slot Loevestein

  Een van de bekendste verhalen van de Nederlandse geschiedenis speelt zich af in Slot Loevestein. Jong en oud komen hier de vaderlandse geschiedenis herbeleven.

  Lees Meer
 • Kasteel Bouvigne

  Kasteel Bouvigne is een sprookjesachtig kasteel ten zuiden van Breda omgeven door bijzondere tuinen.

  Lees Meer

Boek een fietsvakantie

Wilt u Nederland per fiets ontdekken, bekijk dan het aanbod van compleet verzorgde fietsvakanties. De fietsroutes zijn volledig verzorgd, inclusief het transport van uw bagage!

Bekijk het aanbod