Nationaal Park De Biesbosch

1048 keer bekeken

Nationaal Park De Biesbosch

Het Nationaal Park de Biesbosch is een bijzondere zoetwaterdelta van zo’n 8.000 hectare met een doolhof aan kleine riviertjes en beken. U kunt in dit unieke natuurgebied heerlijk wandelen, fietsen en zelfs kanoën. Ontdek de Biesbosch!

Lees meer

Het Nationaal Park de Biesbosch is een bijzondere zoetwaterdelta van zo’n 8.000 hectare met een doolhof aan kleine riviertjes en beken. U kunt in dit unieke natuurgebied heerlijk wandelen, fietsen en zelfs kanoën. Ontdek de Biesbosch!

  • Ga wandelen, fietsen of kanoën in Nationaal Park De Biesbosch.
  • Ontdek bijzondere vogels als zeearenden en ijsvogels of spot zelfs een burcht van de bevers.
  • Neem de fluisterboot en leer alles over dit natuurgebioed van de gidsen.

Unieke flora en fauna

Nationaal Park De Biesbosch ligt in de provincie Noord-Brabant en Zuid-Holland. De Biesbosch is een uniek natuurgebied en één van de de weinige zoetwatergetijdengebieden van Europa. U wandelt door een delta waar de Maas en de Rijn samenkomen en u ervaart een doolhof van rivieren, waterbekkens en heldere kreken waar de natuur volledig haar gang gaat. U ziet er talloze watervogels als ganzen, reigers, eenden en steltlopers en het mooie is; midden in deze wilde natuur zijn geode faciliteiten aangelegd voor recreatie.

Ontdek de Biesbosch

In het Nationaal Park De Biesbosch kunt u heerlijk wandelen door de polders met historische namen als 'Doolhof' en 'Pannekoek'. Langs de randen van het natuurgebied kunt u fietsen over oude dijkjes, langs rivieren en dorpen. U kunt dit op eigen gelegenheid doen, maar gedurende het jaar worden er ook excursies georganiseerd zoals vogeltochten, vaarfietstochten en wandeltochten. Bent u geinteresseerd en wilt u meer informatie, bezoek dan de bezoekerscentra van De Biesbosch.

Vanaf het water

De natte, ruige natuur van het Nationaal Park De Biesbosch laat zich vooral beleven vanaf het water in een kano. U peddelt door smalle kreken, langs rijk begroeide oevers en beleeft de natuur van heel dichtbij. U ziet niet alleen talloze vogels broeden of fourageren, zoals de zeearend en ijsvogels, maar met een beetje geluk spot u ook de bevers die hier inmiddels ruim honderd burchten hebben gebouwd. Wilt u wat minder avontuur, maar meer informative, kies van voor een georganiseerde rondvaart in een fluisterboot met gids.

Weekend weg

Het Nationaal Park de Biesbosch is een prachtig natuurgebied om meerdaags te verblijven. In de omgeving vindt u heerlijke vakantiehuizen, ontdek ons aanbod!

Praktische informatie:
De Biesbosch kent drie bezoekerscentra:

Biesboschcentrum Drimmelen. 
Biesboschweg 4, Drimmelen 


Biesbosccentrum Dordrecht. 
Baanhoekweg 53, Dordrecht


Biesbosch Museum Werkendam
. Hilweg 2, Werkendam

Ontdek meer in de omgeving
Google map

Boek een fietsvakantie

Wilt u Nederland per fiets ontdekken, bekijk dan het aanbod van compleet verzorgde fietsvakanties. De fietsroutes zijn volledig verzorgd, inclusief het transport van uw bagage!

Bekijk het aanbod

Bekijk deze video: Goedemorgen

Nederland heeft talrijke, prachtige natuurgebieden en -parken waar je heerlijk kan wandelen.