Nationaal Park De Biesbosch

2174 keer bekeken

Nationaal Park De Biesbosch

Verken de Biesbosch per kano of te voet en kijk of u bevers, ijsvogels en de zeearend ziet!

Lees meer

Het Nationaal Park de Biesbosch is een bijzondere zoetwaterdelta van zo’n 8.000 hectare met een doolhof aan kleine riviertjes en beken. U kunt in dit unieke natuurgebied heerlijk wandelen, fietsen en zelfs kanoën. Ontdek de Biesbosch!

  • Ga varen, fietsen of wandelen en spot bevers, de zeearend en honderden vogelsoorten.
  • Verschillende rivieren komen hier samen en vormen een zoetwaterdelta van maar liefst 8.000 hectare.
  • Boek de Ecolodge en overnacht midden in schitterende natuur.

Wat kunt u doen bij de Biesbosch?

Nationaal Park De Biesbosch is een van de weinige zoetwatergetijdengebieden ter wereld. U kunt er fantastisch wandelen, fietsen of kanoën door een doolhof van rivieren en kreken met glashelder water. Bovendien is het voor vogelliefhebbers heel bijzonder vanwege de vele soorten watervogels die er komen foerageren.

De bever is het meest bijzondere dier van De Biesbosch. Inmiddels hebben deze knaagdieren al ruim honderd burchten in het waterrijk van De Biesbosch gebouwd. Verder broeden er honderden soorten vogels, waaronder zo’n 20 paren ijsvogels. Ook de zeearend is een vaste gast, die het hele jaar door in het gebied wordt gespot. Kortom, de Biesbosch is met recht een waterparadijs.

Activiteiten in De Biesbosch

Wandelen, varen, kanoën, fietsen, vissen, vogelen, paardrijden, zwemmen… het kan allemaal in Nationaal Park De Biesbosch. Het hele jaar door worden excursies georganiseerd, zoals vogeltochten, vaarfietstochten en wandelexcursies. Neem contact op met de bezoekerscentra in Drimmelen en Dordrecht om een activiteit te plannen of meer informatie te ontvangen over De Biesbosch.

Meer in de omgeving

Mocht u de stilte van de natuur willen combineren met de drukte van de stad, dan ligt Nederlands oudste stad  Dordrecht op een steenworp afstand. Ook de molens van Kinderdijk zijn beslist een bezoekje waard.

Tip van de redactie

Wilt u meerdere dagen in De Biesbosch verblijven, dan kunt u kiezen voor een unieke ervaring in de Biesbosch Glamping. Dat is heerlijk comfortabel slapen en wakker worden met een schitterend uitzicht op De Biesbosch.

Praktische informatie

De Biesbosch kent drie bezoekerscentra, te weten:

Biesboschcentrum Drimmelen 
Biesboschweg 4
4924 BB Drimmelen
tel: 0162-682 233
 


Biesbosccentrum Dordrecht
 Baanhoekweg 53
3313 LP Dordrecht
tel: 078 - 630 5353
 


Biesbosch Museum Werkendam
 Hilweg 2
4251 MT Werkendam
tel: 0183-5004 009

Beleef de Biesbosch
Ontdek meer in de omgeving
Google map

Boek een fietsvakantie

Wilt u Nederland per fiets ontdekken, bekijk dan het aanbod van compleet verzorgde fietsvakanties. De fietsroutes zijn volledig verzorgd, inclusief het transport van uw bagage!

Bekijk het aanbod
Bekijk deze video: Goedemorgen

Nederland heeft talrijke, prachtige natuurgebieden en -parken waar je heerlijk kan wandelen.