Nijmegen

346 keer bekeken

Bezoek Nijmegen en verplaats u in het verleden van de oudste stad van ons land. Sta op het Valkhof waar ooit Romeinen ver over de Waal en het land der Bataven tuurden. De geschiedenis wordt in de stad niet vergeten, maar gekoesterd in prachtige historische gebouwen, parken en musea. In het Rijk van Nijmegen vindt u in één oogopslag 't allermooiste dat Nederland aan natuurschoon te bieden heeft. Enerzijds het rivierenlandschap tussen Maas en Waal, anderzijds het fascinerende heuvellandschap.

Gezellig shoppen in Nijmegen

Nijmegen is een winkelstad met een breed winkelaanbod. Het meest aansprekend zijn de typisch Nijmeegse straten, met unieke en bijzondere winkels. Wandel eens door de oudste winkelstraat van Nederland; de Lange Hezelstraat. Na het winkelen kunt u gezellig wat drinken op één van de vele terrassen of iets eten in een gezellig restaurant. Wist u dat Nijmegen de grootste terrasdichtheid van Nederland heeft? Ook kunt u een gokje wagen in Holland Casino Nijmegen.

Vierdaagse en Vierdaagsefeesten

Nijmegen en omgeving staan bekend als ideaal gebied voor wandelaars, fietsers en hardlopers. Met jaarlijks als absoluut hoogtepunt de Vierdaagse. Het grootste wandelevenement ter wereld trekt ieder jaar wandelaars van over de hele wereld aan. Ook de Vierdaagsefeesten Nijmegen die tegelijkertijd plaatsvinden, trekken ieder jaar meer dan een miljoen bezoekers die genieten van de vele concerten op tientallen podia in de hele stad.

Attracties in Nijmegen

Het hele jaar door is een bezoek aan Nijmegen goed te combineren met één van de vele attracties.
In Museum Het Valkhof vindt u het mooiste van Romeins Nederland, een kleurrijke collectie moderne kunst en een prachtige verzameling oude kunst. Sanadome beschikt over fantastische thermen faciliteiten, waar u heerlijk kunt relaxen en onthaasten. Beleef de vrijheid in het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 of wandel door Afrikaanse dorpen in het Afrika Museum. En in Museumpark Orientalis reist u door de wereld van de drie Heilige Boeken. Voel, proef, ruik en beluister het dagelijkse leven, maar dan door de ogen van een niet-ziende persoon in het muZIEum. Ook leert u hier alle over de historie van het blind zijn.

In de buurt
Toon op kaart

Boek een fietsvakantie

Wilt u Nederland per fiets ontdekken, bekijk dan het aanbod van compleet verzorgde fietsvakanties. De fietsroutes zijn volledig verzorgd, inclusief het transport van uw bagage!

Bekijk het aanbod