De Deltawerken

5554 keer bekeken

Bezoek de Deltawerken

De Deltawerken is de grootste stormvloedkering ter wereld en is een bezoek meer dan waard. U leert er alles over bij Neeltje Jans en vervolgens gaat u genieten van zon en water bij de Brouwersdam.

Lees Meer

De Deltawerken is de grootste stormvloedkering ter wereld en is een bezoek meer dan waard. U leert er alles over bij Neeltje Jans en vervolgens gaat u genieten van zon en water bij de Brouwersdam. Ontdek de feiten over de Deltawerken op Neeltje Jans.

  • Bekijk de unieke Oosterscheldekering.
  • Ga genieten van alle watersporten bij de Brouwersdam.

Naast heerlijke stranden, mooie natuur en culinaire hoogstandjes biedt Zeeland de vakantieganger nog iets bijzonders: de Deltawerken. En die zijn een bezoek meer dan waard. Dus pak de fiets of maak een lange wandeling langs deze grootste en unieke stormvloedkering ter wereld.

Het 'achtste wereldwonder'

De Deltawerken, ook wel het 'achtste wereldwonder' genoemd, zijn gebouwd na de watersnoodramp in 1953 om het Zeeuwse land te beschermen tegen de zee. Met betonnen pijler van zo'n 40 meter hoog, en schuiven van 42 meter lang, is dit een unieke constructie die met recht door velen bewonderd wordt.

Bekijk de Oosterscheldekering

De Oosterscheldekering, het grootste deel van de Deltawerken, is een 8 kilometer lange, afsluitbare waterkering. Grote schuiven tussen pijlers kunnen bij storm gesloten worden. De rest van de tijd is de dam geopend zodat het water van de Oosterschelde, achter de dam, zout zeewater kon blijven. Bovendien is de Oosterscheldekering de wegverbinding tussen Schouwen-Duiveland en Noord-Beveland, waar u met de auto, of lekker op fiets, overheen kunt rijden.

Leer alles over de Deltawerken bij Neeltje Jans

Halverwege de Oosterscheldekering vindt u Neeltje Jans, een voormalig 'werkeiland' dat daarna als informatie- en attractiepark is geopend. In het informatiecentrum op Neeltje Jans leert u van alles over de bouw en werking van de Deltawerken én kunt u een kijkje nemen in één van de pijlers. Zeker met harde wind en flinke golven is een bezoek aan de Deltawerken een geweldige belevenis.

Tip van de redactie: Ga watersporten bij de Brouwersdam! Bent u toch in de buurt, dan is een bezoek aan de Brouwersdam een 'must'. De 6,5 kilometer lange dam, met de Grevelingen aan de ene kant en de Noordzee aan de andere kant is een walhalla voor watersporters. Naast varen en zwemmen kunt u hier blo-karten, kiten, waterjumpen en is er bij de Oesterdam een echte waterskibaan.

Ontdek meer in de omgeving
Google map