Natuurmuseum Fryslân

77 keer bekeken

Wil jij wel eens over de bodem van een sloot lopen? In Natuurmuseum Fryslân kan dat echt en er zijn nog veel meer spannende dingen te beleven. Het Natuurmuseum Fryslân telt drie verdiepingen vol informatie, bijzondere dieren en planten, opdrachten, proefjes, spelletjes en andere verrassingen vragen erom, door jou ontdekt te worden.

Friesland onder water

In ‘Friesland onder water’ daal je af naar de bodem van een sloot. Zo kun je mooi eens de onderwaterwereld ervaren. Al wandelend onder het kroos en tussen de waterplanten ontmoet je duikende aalscholvers, verscholen snoeken en een gevaarlijk uitziende meerval. En het bijzondere is: je voeten blijven droog...

@jouwVerdieping

Op de @jouwVerdieping vind je een uitgebreide collectie vogels én insecten. Die insecten moet je wel even zelf zoeken in de vele spannende laatjes die je overal op de verdieping vindt. Als je goed kijkt zie je overal beestjes. Tussen de boeken, tijdschriften, computers en microscopen zitten stekelbaarsjes, watervlooien, rupsen, meervallen, muizen en een hele kolonie wandelende takken verstopt.

In de buurt
Toon op kaart