Bloemencorso

1467 keer bekeken

23 april 2016 - 24 april 2016

Het jaarlijkse Bloemencorso is een festijn van prachtige kleuren en heerlijke geuren. 20 enorme praalwagens en 30 rijkelijk versierde auto's met bloemen rijden een 42 kilometer lange route van Noordwijk naar Haarlem. Honderduizenden belangstellenden uit binnen- en buitenland komen jaarlijks op dit kleurrijke bloemenspektakel af. Wees er vroeg bij als u een goed plekje langs de kant wilt vinden om het Bloemencorso mee te maken.

Van Noordwijk naar Haarlem 

Het Bloemencorso start op zaterdag 23 april om 9.30 uur en eindigt in Haarlem om 21.30 uur. Het Bloemencorso komt om ongeveer 15.30 uur langs de Keukenhof. In die tijd trekt er een stoet van wonderlijke creaties, gemaakt van narcissen, hyacinten en tulpen voorbij. Houd uw camera dus in de aanslag.

Op zondag 24 april kunt u in Haarlem nog eens rustig zien hoeveel werk er in het Bloemencorso is gestoken. De praalwagens staan daar opgesteld voor het grote publiek en zijn tot 17.00 uur te bekijken. 

Het mooiste bloemencorso 

Miljoenen bloemen en het werk van honderden vrijwilligers zorgen voor 's werelds mooiste bloemencorso. Zorg voor een goede plek langs de route, want honderdduizenden toeschouwers willen geen seconde van het spectaculaire schouwspel missen.

In de buurt
Toon op kaart