De beste bloemenmarkten in Holland

844 keer bekeken

Holland staat met recht bekend als de grootste bloemenwinkel ter wereld. De Hollanders nemen hun bloemen serieus - en niet alleen de tulpen! Er zijn bloemenmarkten in of bij elke grote stad in Holland. En natuurlijk zijn er overal tulpen. De bloemensector is de grootste sector in Holland. Alhoewel tulpen nog steeds tot de belangrijkste bloemen behoren, zorgen krokussen, hyacinten en andere prachtige bloemen voor een bollenseizoen van de vroege lente tot laat in de zomer.

Waar vindt u de beste bloemenmarkten in Holland

Een bezoek aan een bloemenmarkt is een van de beste manieren om de Hollandse cultuur te leren kennen. Een aantal van de beste bloemenmarkten in Holland bestaan al eeuwen. De drijvende bloemenmarkt op de Singelgracht in Amsterdam is uniek en is nog steeds gevestigd op schuiten die op de gracht drijven. Dit stamt uit de tijd waarin bloemen via de grachten naar de stad werden vervoerd. Alhoewel de bloemen nu per vrachtwagen worden aangevoerd, drijft de markt nog steeds op het water. Utrecht heeft ook een grote bloemenmarkt op het Janskerkhof en de Oudegracht. De bloemenveiling van Aalsmeer staat natuurlijk bovenaan de lijst van bloemeninkopers vanuit de hele wereld.

Bloemen voor een geliefde

Bloemen vormen een belangrijk onderdeel van de Hollandse economie en cultuur. Geen huis is compleet zonder bloemen op tafel. Een bezoek aan de markten in de buurt waar u verblijft is een leuke manier om de geweldige Hollandse traditie van bloemenverkoop te steunen en te verkennen. Als u in de buurt van Aalsmeer verblijft en bereid bent vroeg op te staan, kunt u kijken naar de bloemenveiling. Dit is een goede manier om de vroege ochtend door te brengen. Voor het vinden van tulpen in bloei is de beste tijd half april. Als u bloembollen zoekt voor in de tuin, kunt u beter in de zomermaanden komen. Rond de bloemenmarkten zijn ook vaak souvenirwinkels en café’s gevestigd, dus u kunt in één klap bloemen en cadeaus voor thuis aanschaffen.

In de buurt
Toon op kaart