Ontdek Utrecht

31 keer bekeken

Utrecht, de stad met mooie grachten, gezellige winkelstraatjes en volop culturele bezienswaardigheden is heerlijk in de zomer. Gelegen in het 'groene hart' van Nederland vindt u hier alles voor een heerlijke vakantie.

  • Ontdek de archeologische lagen van Utrecht in Domunder.
  • Ga muzikaal genieten in het TivoliVredenburg.
  • Bezoek de 400 jaar oude stoffenmarkt op zaterdagochtend.

De 3 hoogtepunten deze zomer in Utrecht zijn zeker:

1. Ontdek Domunder

Onder het Domplein in Utrecht vindt u Domunder met z'n unieke archeologische opgravingen. U gaat als een archeoloog onder de grond en ontdekt 2000 jaar geschiedenis in de verschillende tijdslagen die er verborgen liggen. Van 45 jaar na Christus, toen de Romeinen hier het 'Castellum Trajectum' bouwden tot de Gothische Cathedraal die vernietigd werd in 1674. Heel bijzonder.

2. Bezoek TivoliVredenburg

Geopend in het voorjaar van 2014 is dit nieuwe muziek muziekcentrum gelijk het grootste in Nederland. In het gebouw zitten vijf grote concertzalen voor verschillende muziekstijlen. Van klassiek tot jazz en van pop tot cross-over. Daarnaast kunt u er ook terecht in het grand café, de jazzclub of voor een leuke workshop.

3. Shoppen op de markt

Niets lekkerder dan rustig slenteren over een gezellige markt. En dat kan in Utrecht volop! Zo is er op zaterdag de bloemenmarkt op de Oudegracht voor wie van geuren en kleuren houdt. Ook op zaterdag(-ochtend) is er de grootste en oudste (400 jaar) stoffenmarkt van Nederland in de Breedstraat en het Begijnhof. Tenslotte is er elke 1e zondag van de maand een 'Streekmarkt' in de Twijnstraat, waar u kunt proeven van de lekkerste streekgerechten en producten. Heerlijk!

Streekmarkt: Vanaf april, elke 1e zondag van de maand in de Twijnstraat

Bloemenmarkt: Zaterdags op de Oudegracht en het Janskerkhof

Lapjesmarkt: Zaterdagochtend van 8.00 tot 13.00 uur in de Breedstraat en op het Begijnhof.