Met de Fiets

37 keer bekeken

Mensen zeggen wel eens dat Nederlanders op de fiets worden geboren. Nederland is nu eenmaal een perfect fietsland. Er zijn hier dan ook meer fietsen dan mensen. Door het hele land is er meer dan 20.000 kilometer aan fietspaden, en in de zeldzame gevallen dat een fietspad ontbreekt zijn automobilisten zich goed van fietsers bewust.  

Er zijn in Nederland verschillende soorten fietsen te vinden, van normale dames- en herenfietsen tot bakfietsen en ligfietsen. Met het Hollandse vlakke landschap, het milde klimaat, de korte afstanden en de goede infrastructuur is fietsen in Nederland niet alleen praktisch, maar ook erg leuk. Nederland bekijkt u dus het beste vanaf de fiest. 

Fietsverhuur 

Iedere Nederlander weet ‘t: je voelt je zo thuis als je ergens op de fiets bent! Er worden op allerlei plaatsen fietsen verhuurd: in centra van verschillende grote steden, op treinstations en bij sommige hotels en andere accommodaties. 

Fietsroutes

Met ongeveer honderd prachtige fietsroutes komt u op verschillende interessante plekjes in Nederland. Deze fietsroutes zijn verkrijgbaar bij fietsverhuurbedrijven en bij lokale VVV-kantoren.

Daarnaast heeft de ANWB herkenbare rood-witte wegwijzers geplaatst langs fietspaden. Hierop staat de fietsafstand naar plaatsen in de buurt. Zo fietst u via de meest directe route van A naar B zonder te verdwalen.

U kunt uw fiets tegen een kleine vergoeding in bewaakte stallingen zetten, of gratis in rekken die overal te vinden zijn. Maar zet 'm in ieder geval op slot!