Met de auto door Nederland

102 keer bekeken

Met de auto komt u in Nederland overal. De wegen zijn goed onderhouden en dankzij de verkeersborden en wegwijzers vindt u gemakkelijk de weg. Vanaf Amsterdam zijn steden zoals Utrecht, Rotterdam, Den Haag, Delft en Leiden in een uur te bereiken. In ongeveer twee uur bent u in Groningen of Maastricht. Nederland kent maar twee tolwegen: de Westerscheldetunnel en Dordse Kil. 

Brandstof

Tankstations zijn in Nederland overal te vinden. Naast brandstof zijn er vaak ook eten, drinken en tijdschriften te krijgen. U kunt het beste binnen de bebouwde kom tanken, want langs de snelweg is de brandstof duurder. 

Over het algemeen zijn tankstations 7 dagen per week open en verkopen ze diesel, benzine en in de meeste gevallen LPG.   

Maximumsnelheid  

De maximumsnelheid op de snelwegen varieert van 100 tot 130 kilometer per uur. Op N-wegen mag u maximaal 80 kilometer per uur rijden, en binnen de bebouwde kom 50 of 30 kilometer per uur. 

Snelheidsovertredingen 

Overal in Nederland staan flitspalen en worden verkeerscontroles gehouden. Rijd niet te snel, bel tijdens het rijden alleen handsfree, rijd niet als u hebt gedronken. Doet u dit wel, dan kan de boete al snel oplopen tot een paar honderd euro.