LED musikken spille

Marloes Tervoort, 9. maj 2014, 34 Views

Jeg elsker at gå ud. Et hyggeligt måltid, en drink i en bar, se udstillinger, nyde en forestilling i teatret. Jeg kan også godt lide at gå i byen, men som en ægte hollandsk kvinde foretrækker jeg steder med en hyggelig atmosfære. Det er derfor jeg godt kan lide hovedstadens poptempel, Paradiso, og det mere intime Bitterzoet, hvor du næsten kan række hånden frem og røre artisten.

Ziggo Dome derimod er en beton koncertkolos til 17,000 menneske, som ligger i en del af byen ,du ikke rigtig kan kalde hyggelig. Da min ven L. spurgte om jeg havde lyst til at gå med hende til den første større internationale koncert i ‘dome’, blev jeg meget begejstret. Ja, jeg elsker Pearl Jam. Ungdomsnostalgi: jeg blev mindet om mine langhårede kærester og mine første aftner i byen. Men at genopleve mine teenageår med tusindvis af andre? Det var jeg ikke så sikker på... L. gik uden mig. Hendes referat var ikke andet end rosende ord. Alt var fantastisk: akustikken, rummet!

Og Eddie Vedder... suk. Ja, du gik virkelig glip af en unik koncert. Avisernes overskrifter gned salt i såret.
Nogle få uger senere løb jeg ind i en gammel bekendt. Han fortalte mig om sit nye job i... Ziggo Dome. Det er fantastisk der, sagde han. Og det virker som om alle stjerner er enige. Og da hendes koncert hurtigt blev udsolgt, bookede Madonna en ny, som også blev udsolgt. Ifølge min journalistkolleger, bød George Michael på en ‘magisk’ optræden; han havde ’endelig’ fundet en værdig scene i Amsterdam.

Min bekendte spurgte om jeg vidste, at der var 120 000 LED pærer udenpå den kantede Black Box, som bygningen kaldes? Og at i Madonnas og George Michaels fodspor har de også booket Radiohead, Lady Gaga og Sting? Og hvis det blev for uroligt for mig, kunne jeg slappe af i Club Ziggo, eller spise middag først i restaurant BEAT?
Nu har jeg billetter til P!nk i Ziggo Dome. Jeg havde bare brug for lidt tid til at vænne mig til ideen, okay?

Ziggo Dome, De Passage 100, Amsterdam

i nærheden
Vis på kort