Rembrandts nakna sanning

57 Visningar

den 27 januari 2016

Rembrandts nakna sanning

Rembrandt van Rijn var på många sätt en banbrytande artist. Från och med den 12 februari visas på Rembrandthuis i Amsterdam utställningen Rembrandts nakna sanning, som visar mästarens studier av nakenmodeller.

project.article_preview_link

Rembrandt van Rijn var på mange måder en banebrydende kunstner. Fra og med 12. februar vises udstillingen Rembrandts nøgne sandhed i Rembrandthuis i Amsterdam, som viser mesterens studier af nøgenmodeller.

I 1800-tallet fulgte Rembrandt og hans studerende trenden, der omhandlede nøgenstudier og -billeder. Han valgte dog en anden vej end de andre samtidige kunstnere; Rembrandt præsenterede virkeligheden på en usløret måde, noget der ikke stemte overens med datidens herskende skønhedsidealer. Han malede alt: hængebryster, rynker og tykke maver.

På grund af dette mødte Rembrandt massiv kritik. Brugen af nøgenmodeller udløste diskussioner om kunst, æstetik og flygtighed. Emner der dengang var, og stadigvæk er, følsomme.

I udstillingen Rembrandts nøgne sandhed er der over 50 malerier, tegninger, skitser og bøger fra forskellige europæiske og amerikanske offentlige og private samlinger. Disse suppleres af et udvalg af raderinger af Rembrandthuis’ samling. Udstillingen vises frem til den 16. maj.

www.rembrandthuis.nl