Tien goede redenen voor Nederland

Veel kwaliteiten die wij vanzelfsprekend vinden, onderscheiden Nederland van andere landen. Ze maken ons land extra aantrekkelijk voor internationale congressen.

1. Internationale bereikbaarheid 

Nederland is uitstekend bereikbaar. Schiphol heeft goede, frequente verbindingen met andere luchthavens. Er is een hogesnelheidstrein van Amsterdam naar Brussel en Parijs, daarnaast zijn er vele treinverbindingen met Duitsland.

2. Compact 

Door de korte afstanden zijn locaties binnen Nederland snel te bereiken. Er gaat geen kostbare congrestijd verloren door lange reistijden. Het openbaar vervoer en het wegennet zijn van hoge kwaliteit.

3. Congresinfrastructuur 

Nederland heeft een uitstekende 'congresinfrastructuur'. Naast vele professionele congreslocaties zijn er talloze mogelijkheden om te overnachten en te dineren; van 5-sterrengelegenheden tot prima budgetopties.

4. Internationaal georiënteerd 

Nederland staat bekend als een tolerant en internationaal georiënteerd land. Het overgrote deel van de Nederlanders, met name in het congresvak, spreekt goed Engels.

5. Professionele organisatoren 

Nederland beschikt over veel ervaren professionele congresorganisatoren (PCO’s, Professional Conference Organisers), waar u op kunt bouwen tijdens de organisatie van uw internationale congres.

6. Economisch en politiek stabiel klimaat 

Nederland is politiek en economisch stabiel, waardoor u zonder risico een congres kunt bijwonen.

7. Moderne ICT-infrastructuur 

De efficiënte, multifunctionele congrescentra in Nederland beschikken over de modernste communicatie- en audiovisuele faciliteiten. 

8. Cultuur en entertainment 

Nederlandse steden bieden een ruime keus aan internationaal vooraanstaande musea, alsmede een ruim aanbod in muziek-, theater- en dansvoorstellingen en ander vermaak. Een sociaal programma is gemakkelijk in te vullen.

9. Goede prijs/kwaliteit-verhouding 

De prijs/kwaliteitverhouding van Nederlandse producten en diensten is gunstig. Bezoekers uit het buitenland kunnen op sommige diensten en producten btw (21%) terugkrijgen.

10. Steden met karakter

Nederland heeft een rijke historie die nog altijd volop zichtbaar is in de steden. Ook buiten het congresprogramma biedt dit interessante mogelijkheden.

Meer informatie, statistieken, filmpjes of foto’s nodig? Neem contact op: +31 (0)70-370 5705 of [email protected]

Stappenplan kandidaatstelling

Contact

Wilt u een internationaal congres naar Nederland halen? We helpen u graag. Neem direct contact op:
Tel.: +31 (070) 3705705
E-mail: [email protected]

Lees meer