part1
part2

Congresstad Amsterdam

Amsterdam is een echte wereldstad en een inspirerende bestemming. Het ene moment waan je je in de zeventiende eeuw, het volgende bevind je je midden in de bedrijvigheid van een moderne stad. Compact, traditioneel en stevig geworteld in haar verleden, de blik op de toekomst gericht. Amsterdam biedt onderdak aan de mooiste kunstwerken ter wereld, heeft meer grachten dan Venetië, meer bruggen dan Parijs en zo'n 7000 monumenten. Achter de historische gevels verrast Amsterdam u met een bruisend nachtleven. Bovendien zijn er talloze mogelijkheden voor uitstapjes, van een rondrit door de stad tot een trip naar het 'platteland'. 

Smeltkroes van culturen & cultuur

Amsterdam, smeltkroes van culturen. De kunst en architectuur in onze hoofdstad bestrijken de periode van de oudheid tot aan nu. Een rondvaart door de grachten is een unieke manier om de stad te ontdekken. 

Nederland heeft meer musea per vierkante meter dan enig ander land ter wereld. Amsterdam is in het trotse bezit van een paar van de mooiste en meest gerenommeerde musea. U vindt de 'grote drie', en het adres is uiteraard geen toeval, aan het Museumplein. Naast het concertgebouw staan hier het Rijksmuseum, het Van Gogh Museum en het Stedelijk Museum. Naast deze drie opent een belangrijke museum 20 juni 2009 haar deuren: de Hermitage Amsterdam. De Hermitage Amsterdam is de belangrijkste dependance van het gelijknamige, internationaal befaamde museum in Sint-Petersburg.
Ook wetenschappelijke thema´s weten het publiek nog steeds vast te houden. Energetica en Nemo combineren wetenschap en attracties en beloven zowel een leerzaam als amusant bezoekje.

part51
part52
part53
part100
part101