part1
part2

Congresstad Den Haag

Stad van vele gezichten 

Den Haag is een stad van vele gezichten. De stad heeft een internationale allure als regeringsstad van Nederland en Koninklijke Residentie. Den Haag is wereldwijd bekend als Stad van Vrede en Recht; o.a. het Internationaal Gerechtshof en het Permanent Hof van Arbitratie zetelen hier. 

Wereldstad en badplaats

Den Haag is zoveel meer. Het is een moderne stad gelegen aan de kust van de Noordzee, wat uniek is in Nederland. Hiermee heeft Den Haag zowel de klasse van een wereldstad als de aantrekkingskracht van een bruisende badplaats omgeven door schitterend natuurschoon. 
Het wereldse imago van Den Haag heeft veel te maken met de talloze ambassades en bestuurlijke organisaties die hier gevestigd zijn. Tegelijkertijd ademt de stad ook een authentiek Hollandse sfeer met haar historische stadscentrum, de drukke haven van Scheveningen en de voor Nederland unieke jachthaven aan zee.  

Het strand speelt een hoofdrol in Den Haag. Bij surfen wordt misschien niet in eerste instantie aan Nederland gedacht, maar Den Haag is geliefd en beroemd bij vele Nederlandse surfers, windsurfers en kiteboarders. 

Culturele diversiteit

Bekend om haar culturele diversiteit, bedient Den Haag een breed publiek met de jaarlijkse festivals, de musea en theaters. Op het gebied van moderne dans heeft de stad een wereldreputatie met het Nederlands Dans Theater, het Holland Dansfestival, het Korzo Theater en het CaDance festival. 

Centrale locatie 

Den Haag is strategisch gelegen tussen de internationale luchthavens van Amsterdam en Rotterdam. Historische ontmoetingsplaatsen, internationaal charisma, een schitterende omgeving en een breed aanbod van kunst en cultuur: de inspiratie die Den Haag biedt, zal u zeker bijblijven!

part51
part52
part53
part100
part101