part1
part2

Congresstad Rotterdam

Met de grootste zeehaven van Europa – en een van de grootste ter wereld - is Rotterdam een belangrijke pijler van de Nederlandse economie. De Rotterdamse haven heeft een oppervlakte van ruim 100 km² en is van vitaal logistiek belang voor het Europese achterland en de rest van de wereld. Maar terwijl overslag en industrie zich verplaatsen richting zee, bloeit de binnenstad als nooit tevoren. De komst van de containerzeevaart en de bouw van immense grote terminals dicht bij de Noordzee heeft er voor gezorgd dat de oude stadshavens zijn getransformeerd tot woon- en werkgebieden met luxueuze appartementen, winkels, cafés en restaurants.

Ultramoderne stad

Hoewel de stad een verleden heeft dat teruggaat tot de 13e eeuw, is Rotterdam door de vele hoogbouw en de brede boulevards in het centrum een ultramoderne stad met innovatieve architectuur. Gebouwen als de Van Nelle Ontwerpfabriek, de Kubushuizen en de Kunsthal zijn wereldberoemd, evenals de Erasmusbrug die in korte tijd het symbool van de stad is geworden. Maar de Rotterdammers zijn nog lang niet uitgebouwd en zijn klaar voor de 21e eeuw - Rotterdam gaat voorwaarts en opwaarts.
De Rotterdamse aanpak wordt weerspiegeld in de woorden van de beroemdste zoon van de stad – de 15e-eeuwse humanist en filosoof Erasmus: 'Niemand respecteert een verborgen talent'. En Rotterdam is nooit bekend geweest om zijn bescheidenheid dus Rotterdam blijft verrassen met nieuwe architectuur, festivals, sportevenementen, gedurfde kunst, unieke winkels, goede hotels en restaurants en een trendsettend uitgaansleven.

Zakelijk karakter

Dit alles biedt een uitstekende basis voor congressen, vergaderingen, beurzen en andere zakelijke bijeenkomsten. Of het nu een hypermodern congrescentrum, een luxe 5-sterren hotel of een bijzondere locatie is, Rotterdam heeft het vast en zeker in huis. En zo niet, dan wordt het waarschijnlijk binnenkort gebouwd of gecreëerd. Overigens bieden de maritieme, logistieke, financiële, medische, ICT en bouwsectoren in de stad een voortreffelijke omgeving voor een congres, vergadering of beurs. De expertise is in ruime mate aanwezig en trekt beslist de juiste klanten of deelnemers.
Door de eeuwen heen hebben de stad en haar bewoners wel bewezen dat ze graag de handen uit de mouwen steken. Een bekend grapje zegt dan ook dat in Rotterdam de overhemden met opgestroopte mouwen worden verkocht. Het zakelijke karakter van de stad en het vermogen om moeilijkheden het hoofd te bieden heeft Rotterdam gemaakt tot wat het is - recht-toe-recht-aan, open en eerlijk. Deze jonge, verrassende en internationale stad aan het water verwelkomt u van harte!

part51
part52
part53
part100
part101