Wat doen we

De pijlers binnen het NBTC zijn markt- en marketingkennis. Hiermee kiezen wij nadrukkelijk voor taken die toegevoegde waarde leveren aan de sector en onze partners.

Positionering bestemming Nederland

In een groot en groeiend concurrentieveld is positionering van Nederland cruciaal. Dit doen wij door een sterk Holland brand neer te zetten. Aan de hand van een beperkt aantal grote thema’s, die wij doorvertalen naar marketingactiviteiten (online en offline) spelen wij in op de behoefte van de internationale bezoeker.

Onderzoek & kennisdeling

Marktonderzoek is een belangrijk onderdeel van de kernactiviteiten van het NBTC. De juiste cijfers en inzichten dragen bij aan effectieve Holland-marketing. Tevens wordt via onderzoek gemeten of activiteiten het beoogde effect hebben gehad. Effectmetingen vormen een vast onderdeel van grote campagnes. Zo meten we resultaat en kunnen we bijsturen. Daarnaast zien wij een nog sterkere rol voor het NBTC als kennisdeler: wij nemen de gastvrijheidsindustrie en aanverwante sectoren mee in onze kennis over markten, trends en ontwikkelingen. Hiermee beantwoorden we aan de behoefte van de gastvrijheidssector en wordt de sector over de volle breedte verder versterkt.

Internationaal netwerk

Voor de wereldwijde promotie van Nederland beschikt het NBTC over een netwerk van elf vestigingen en drie vertegenwoordigingen. De locatie van onze kantoren hangt samen met het aantal bezoekers uit een land of regio en met marktpotentie. Binnen een land of regio richten we ons vooral op die bezoekers die een toegevoegde waarde bieden voor de (zakelijk) toeristische sector en de 'BV Nederland'. Centrale aansturing vindt plaats vanuit het hoofdkantoor in Den Haag.