De loopfiets op Texel - Holland.com
Foto: loopfiets
Article

De loopfiets op Texel

29 apr. 2015

De revolutionaire Nederlandse Lopifit werd op zaterdag 18 april op Texel geïntroduceerd. Frits en Wim Ploeg, tevens directeuren van het Oosterendse software bedrijf SnelStart, halen de elektrische loopfiets naar Texel, zijn de eerste dealer en zullen de allereerste dertig Nederlandse exemplaren gaan verhuren. En het publiek kan zich inschrijven voor de voorverkoop.

Afgelopen najaar zag Wim een filmpje over de Lopifit op social media. Uitvinder Bruin Bergmeester uit het Drentse Valthe vertelde daarin dat hij op een loopband in de fitness-school stond en zich afvroeg of hij niet lekker buiten zou kunnen lopen op een band. Of dat hij lopen zou kunnen combineren met fietsen. Korte tijd later had de Drentse uitvinder zijn eerste Lopifit gebouwd: een kruising tussen een fiets, een loopband en een step.

‘Dat ziet er gaaf uit,’ dacht Wim Ploeg. ‘Kunnen we hier niet iets mee in Oosterend?’ Hij belde met Bergmeester, die verwees hem door naar Popal die hij de licentie van het patent had gegeven en vervolgens had Wim Ploeg na één gesprek een deal. Begin van het jaar was de faam van de Lopifit via Amerika gegroeid, want rapper Snoop Dogg had de Lopifit geliked op Facebook.

Aanstaande zaterdag 18 april om 12.30 uur zijn uitvinder Bruin Bergmeester en fabrikant Sley Popal uit Utrecht aanwezig bij SnelStart (Harkebuurt 3 buiten Oosterend) met een Lopifit, waarop de pers een exclusieve proefrit kan maken. Wim Ploeg vindt de Lopifit een vervoermiddel dat bijna van nature op Texel thuishoort. ‘Texel is natuurlijk fietseiland bij uitstek. De Lopifit is een een volwaardig vervoermiddel, waarmee je in een half uur lopen 10 tot 12 kilometer rijdt. De actieradius is nu 50 kilometer, maar dat gaan we bij de verhuurfietsen uitbreiden naar 100 kilometer. En je kunt de Lopifit gewoon inpluggen in de 42 oplaadpunten voor elektrische fietsen op ons fietseiland.’

In juni is de verwachting dat het publiek zelf ook een proefrit kan maken.  Momenteel worden de eerste serie fietsen geproduceerd.

Vond je dit interessant? Ontdek meer