Dutch Design en BrabantNacht 2017 - Holland.com
Article

Dutch Design en BrabantNacht 2017

17 aug. 2017

In Brabant, Design district van Nederland, krijg je bij dé Design hotspots een uniek inzicht in de wereld van Dutch Design. Tijdens het weekend van BrabantNacht 2017, het derde weekend van september, beleef je Design Brabant op een wel heel bijzondere manier. Speel de hoofdrol in je eigen ‘Night at the museum’ tijdens een ‘after hours’ museumbezoek aan het Museumkwartier in de hoofdstad ’s-Hertogenbosch of ontwerp in één nacht je éigen designstuk in Design Capital Eindhoven! Meer informatie op brabantnacht.com

Design hotspots van Brabant

Museumkwartier – ’s-Hertogenbosch


Stedelijk Museum - Future Bodies - Bart Hess
Future Bodies in het Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch is het eerste overzicht van het werk van Bart Hess te zien, onder meer bekend van de slime dress van Lady Gaga. Bart Hess studeerde in 2007 af aan de Design Academy. Hij werkte vier jaar in Londen en keerde begin 2016 terug naar Eindhoven. Future Bodies is nog te zien tot 1 oktober 2017 en in een ‘after hours’ tijdens BrabantNacht 2017 in combinatie met Het Noordbrabants Museum.

Eindhoven – Expo Restaurant Kazerne 

In een oude Marechausseekazerne in het centrum van Eindhoven is de Kazerne gevestigd, een plek waar je heerlijk kunt eten en drinken, middenin een imposante expositieruimte met wisselende tentoonstellingen. Vanaf 24 juni t/m 9 oktober vind je hier de tentoonstelling New Icons, Rietveld now. Tijdens BrabantNacht 2017 ga je hier aan de slag met je eigen designstuk.

Breda - Graphic Matters festival – 22 september t/m 22 oktober

Tijdens Graphic Matters, voorheen Graphic Design Festival Breda, laten jonge ontwerpers en gevestigde namen je op een andere manier naar de wereld kijken. Heel de maand oktober staat Breda in het teken van beeldverhalen en visuele activiteiten. Met tentoonstellingen, talkshows, workshops en rondleidingen een must-visit! Start het weekend van BrabantNacht 2017.

Eindhoven - Dutch Design Week

De Dutch Design Week in Eindhoven is het grootste designevenement van Noord-Europa. Verspreid over de gehele stad presenteren zo’n 2500 designers op meer dan 100 locaties negen dagen lang hun vernieuwende oplossingen op het gebied van product design, ruimtelijk ontwerp, textiel & mode, designmanagement & trends én grafisch ontwerp. Dit jaar vindt de internationale editie plaats inclusief het World Design Event. Een aanrader voor iedere designliefhebber!

Eindhoven - Strijp-R

Ontwerper Piet Hein Eek besloot in 2010 zijn gehele bedrijf naar Strijp-R te verhuizen, een voormalig Philips terrein in Eindhoven. Als bezoeker zie je hier niet alleen hoe zijn ontwerpen vervaardigd worden, je kunt ze vervolgens ook kopen in de designshop! Of wat dacht je van een heerlijke lunch of diner in het restaurant van Piet Hein Eek? Uiteraard natuurlijk volledig ingericht met de ontwerpen van de ontwerper zelf. Wie weet kom je hem nog wel tegen…

Oisterwijk - [email protected]

In Oisterwijk ligt ’s werelds meest bekende kennis- en ontwikkelcentrum voor keramiek: [email protected]. Kunstenaars, ontwerpers en architecten van over de hele wereld wonen tijdelijk intern om 24 uur per dag te experimenteren met keramiek en te werken aan hun design. En jij als bezoeker bent welkom om mee te kijken! De kunstenaarsverblijven, de werkplaats met grote ovens en een continue tentoonstelling: een unieke plek om te bezoeken.

Bergeijk - Rietveldgemeente

Eén van de grootste Nederlandse architecten van de vorige eeuw is Gerrit Rietveld. In de jaren vijftig ontwierp hij in het pittoreske Bergeijk meerdere unieke objecten: een klok, een abri, twee woonhuizen en zijn enige industriële werk ‘Weverij de Ploeg’. Sinds april 2017 heeft de weverij haar deuren weer geopend met een speciaal bezoekerscentrum met wisselende tentoonstellingen.

Tilburg – TextielMuseum en Textiellab

Het TextielMuseum in Tilburg, Museum van het jaar 2017, biedt inspirerende tentoonstellingen op het gebied van design, kunst en erfgoed. Daarnaast kun je als bezoeker meekijken in het TextielLab, een unieke werkplaats waar ontwerpers uit binnen- en buitenland werken aan hun ontwerpen en producten. Hier leren zij de eindeloze mogelijkheden op het gebied van garens, computergestuurde technieken en ambachten.

’s-Hertogenbosch - Cor Unum

Cor Unum is een keramisch atelier in ‘s-Hertogenbosch waar met veel passie en vakmanschap prachtig keramiek wordt vervaardigd. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt worden gekoppeld aan bekende ontwerpers uit binnen- en buitenland en dit levert prachtige producten op. Jij als bezoeker kunt kennismaken met het hele proces, van klei naar design collectie!

Tilburg – De Pont

Gevestigd in een voormalige wolspinnerij is Museum De Pont een andere design hotspot in Tilburg, Op 16 september wordt ter ere van het 25-jarig bestaan van het museum een grote sculptuur van Anish Kapoor onthuld. Nóg een reden om naar Brabant te komen.

Info: Design Brabant en BrabantNacht 2017 - visitbrabant.com.

Vond je dit interessant? Ontdek meer