Europe remembers 1944-1945, 75 jaar herdenking van de bevrijding van Europa van WO II - Holland.com
Foto: Liberation Route - Europe Foundation
Article

Europe remembers 1944-1945, 75 jaar herdenking van de bevrijding van Europa van WO II

7 mrt. 2018

'Europe Remembers 1944-1945' is een internationale campagne gericht op het hernieuwen van een universele inzet voor vrede. Door deze campagne wil men het publiek bewust maken en aanmoedigen om na te denken over de vrijheid waar de veteranen voor vochten. Europa Remembers werd geïntroduceerd op de Liberation Route Europe Annual Conference in Brussel op 1 februari 2018 met als eerste vicevoorzitter van de Europese Commissie Frans Timmermans.

Europe Remembers is een initiatief van de Liberation Route Europe Foundation en haar belangrijkste partners. De stichting, die in 2018 haar 10e verjaardag viert, promoot Liberation Route Europe. Dit vrijheidsparcours doorkruist negen landen en helpt wederzijds begrip te creëren door middel van onderwijs en gedeelde ervaringen.

Bezoek www.liberationroute.com om meer te weten te komen over Liberation Route Europe en zijn doelstellingen.

De 75e verjaardag van het einde van de Tweede Wereldoorlog is een ideaal moment om veteranen te eren. In de loop van 2019 en 2020 zullen in verschillende landen talrijke herdenkingen en activiteiten plaatsvinden ter gelegenheid van het jubileum. Door het internationale bewustzijn te verhogen, streeft Europe Remembers ernaar om minstens 25 miljoen bezoekers te bereiken die naar verwachting deze evenementen zullen bijwonen. Het project zal actief zijn in alle negen landen die momenteel geassocieerd worden met Liberation Route Europe en een informatieve WWII-portaal zal worden gelanceerd voorafgaand aan het jubileum.

"Met deze campagne willen we aandacht vestigen op twee belangrijke jaren van herdenking en het besef creëren dat vrijheid nooit als vanzelfsprekend mag worden beschouwd", zegt algemeen directeur Rémi Praud van de Liberation Route Europe Foundation.

Voor meer informatie: https://europeremembers.com/

Vond je dit interessant? Ontdek meer