Foodfestivals in Rotterdam - Holland.com
Article

Foodfestivals in Rotterdam

30 juli 2015

Culinaire liefhebbers kunnen deze zomer hun hart ophalen in Rotterdam. De stad staat de komende maanden bol van de foodfestivals. Van nieuwkomers als Op z’n Rotterdams en Piccalilli Food Camp tot gevestigde namen als KunsthalKOOKT en culiNESSE. Daarbij is geheel op z’n Rotterdams culinair alles mogelijk.

Ketels aan de kade – 16 augustus

In historisch Delfshaven vindt deze zomer de tweede editie van Ketels aan de Kade plaats. Tijdens dit festival kunnen bezoekers, midden in een historisch decor, het Rotterdamse verleden proeven en ervaren.

culiNESSE– 20 t/m22 augustus

Het culinair cultureel muziekfestival CuliNESSE vindt traditiegetrouw plaats aan de Zevenhuizerplas in Rotterdam Nesselande. Rotterdamse restaurants serveren hun gerechten vanuit hun tijdelijke strandrestaurant. Met onder andere optredens van Waylon, Di-rect, Candy Dulfer en Jan Smit.

RotterdamseKost – 17 t/m20 september

RotterdamseKost brengt het beste dat Rotterdam te bieden heeft op culinair, cultureel en muzikaal gebied. Van de sterrenrestaurants tot een zak patat van Bram Ladage en een biertje van het oudste café van Rotterdam, Melief Bender. Het festival vindt plaats in het Park bij de Euromast.

Djemaa el Fna – 25 t/m 27 september

Het Marokkaanse eetplein Djemaa el Fna strijkt drie dagen neer in het Museumpark. Dit openluchtrestaurant brengt lekker eten uit allerlei windstreken. Daarnaast  zijn er in de marktkramen ook diverse authentieke Marokkaanse producten te koop.

Rotterdamse oogstmarkt – 18 april  t/m  19 december

Een tweewekelijkse markt met regionale en seizoensgebonden producten, afwisselend in Rotterdam Noord en West. Gezellig, creatief en ambachtelijk. Met terras, verse marktmuziek en vele andere oogststreken voor jong & oud. De oogstmarkt is Iedere eerste

1e zaterdag van de maand te vinden op het Noordplein (Noord) en elke 3e zaterdag van de maand op het Heemraadsplein (West).

Vond je dit interessant? Ontdek meer